Nedjelja, 19. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Poslodavci iz ŠKODA AUTO dolaze u Tuzlu: Odlična prilika za sve ambiciozne i željne novih izazova u renomiranoj kompaniji

Ukoliko ste iskusni ili pak mladi, ambiciozni, spremni za nove izazove, a imate tehničko obrazovanje, u svom kalendaru zaokružite datume 17. (prezentacija od 17.00 sati u kongresnoj dvorani Hotela Tuzla) i 18. juni 2019. (intervju sa kandidatima).

Odjeljenje za razvoj elektrike i elektronike automobila ŠKODA AUTO,  će održati prezentaciju u Hotelu Tuzla (Kongresna dvorana) na temu trenutnih aktuelnosti u ovoj renomiranoj kompaniji, predstaviti nove trendove, ali i objasniti šta sve nude i kakav je to život u Českoj Republici.

Prva Bosanka u Škodi otvorila vrata kandidatima iz BiH

Mlada, ambiciozna i željna novih izazova Selma Kunosić iz Tuzle je 2014. godine po završetku dodiplomskog studija na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, dobila stipendiju za nastavak studija u Republici Češkoj.

Rezultati koje je ostvarila na Master studiju na Tehničkom Univerzitetu u Liberecu bili su prva stepenica za ulazak u VW koncern, tačnije ŠKODA AUTO.

Nakon završetka Master studija, Kunosić aplicira za ŠKODA trening program, koji traje godinu dana i okuplja ljude iz raznih krajeva svijeta. Danas, Selma radi kao inženjer za centralnu elektroniku u automobilu, u Tehničkom razvoju ŠKODA AUTO.

Svojim zalaganjem i radnim doprinosom Selma je širom otvarila vrata svim mladim ljudima koji žele nove izazove:

– ŠKODA AUTO želi u svoje redove da uvrsti mlade inženjere iz Bosne i Hercegovine. Prezentacija će služiti da se približi šta znači tehnički razvoj u ŠKODA AUTO, te da potencijalne kandidate upoznamo sa našom idejom koja stoji iza zapošljavanja inženjera iz Bosne i Hecegovina, pored navedenog svi će imati priliku i da u interakciji pitaju sve što ih interesuje kao i da popričaju sa vodećim ljudima kompanije iz oblasti razvoja, za Tuzlanski.ba ističe Selma Kunosić.

  • Ukoliko ste završili Elektrotehnički ili Mašinski fakultet, ili ste ekspert za teme vezane za razvoj automobila kao što je sajber bezbjednost, govorite tečno engleski (i)ili njemački jezik, potencijalni ste uposlenik ŠKODA AUTO.

    Ukoliko ste zainteresovani da radite u dinamičnoj sredini, u oblasti automobilske intustrije svoj CV pošaljite na e-mail: ext.Andrea.Ptackova@skoda-auto.cz sa nazivnom „Recruitment Bosnia and Herzegovina“.

    Pored osnovnog CV-a, očekujemo i vaše motivaciono pismo, sa razlozima zašto biste voljeli raditi u ŠKODA AUTO, tačnije koje pozicije i koja usmjerenja bi vas interesovala i šta biste nam mogli ponuditi. Sve CV-jeve koje zaprimimo unaprijed će biti procesirani i sa potencijalnim kandidatima koje kontaktiramo, će biti odrađen intervju 18. juna u prostorijama Hotela Tuzla ili putem Skype-a. Prezentacija će biti održana na Engleskom jeziku. Vidimo se u Tuzli!, navode iz „Škode auto”. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje