Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poslodavci iz ŠKODA AUTO dolaze u Tuzlu: Odlična prilika za sve ambiciozne i željne novih izazova u renomiranoj kompaniji

Preuzmite sliku

Ukoliko ste iskusni ili pak mladi, ambiciozni, spremni za nove izazove, a imate tehničko obrazovanje, u svom kalendaru zaokružite datume 17. (prezentacija od 17.00 sati u kongresnoj dvorani Hotela Tuzla) i 18. juni 2019. (intervju sa kandidatima).

Odjeljenje za razvoj elektrike i elektronike automobila ŠKODA AUTO,  će održati prezentaciju u Hotelu Tuzla (Kongresna dvorana) na temu trenutnih aktuelnosti u ovoj renomiranoj kompaniji, predstaviti nove trendove, ali i objasniti šta sve nude i kakav je to život u Českoj Republici.

Prva Bosanka u Škodi otvorila vrata kandidatima iz BiH

Mlada, ambiciozna i željna novih izazova Selma Kunosić iz Tuzle je 2014. godine po završetku dodiplomskog studija na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, dobila stipendiju za nastavak studija u Republici Češkoj.

Rezultati koje je ostvarila na Master studiju na Tehničkom Univerzitetu u Liberecu bili su prva stepenica za ulazak u VW koncern, tačnije ŠKODA AUTO.

Nakon završetka Master studija, Kunosić aplicira za ŠKODA trening program, koji traje godinu dana i okuplja ljude iz raznih krajeva svijeta. Danas, Selma radi kao inženjer za centralnu elektroniku u automobilu, u Tehničkom razvoju ŠKODA AUTO.

Svojim zalaganjem i radnim doprinosom Selma je širom otvarila vrata svim mladim ljudima koji žele nove izazove:

– ŠKODA AUTO želi u svoje redove da uvrsti mlade inženjere iz Bosne i Hercegovine. Prezentacija će služiti da se približi šta znači tehnički razvoj u ŠKODA AUTO, te da potencijalne kandidate upoznamo sa našom idejom koja stoji iza zapošljavanja inženjera iz Bosne i Hecegovina, pored navedenog svi će imati priliku i da u interakciji pitaju sve što ih interesuje kao i da popričaju sa vodećim ljudima kompanije iz oblasti razvoja, za Tuzlanski.ba ističe Selma Kunosić.

  • Ukoliko ste završili Elektrotehnički ili Mašinski fakultet usmjerenje za Mehatroniku/Elektroniku, ili ste ekspert za teme vezane za razvoj automobila kao što je sajber bezbjednost, govorite tečno engleski (i)ili njemački jezik, potencijalni ste uposlenik ŠKODA AUTO.

    Ukoliko ste zainteresovani da radite u dinamičnoj sredini, u oblasti automobilske intustrije svoj CV pošaljite na e-mail: ext.Andrea.Ptackova@skoda-auto.cz sa nazivnom „Recruitment Bosnia and Herzegovina“.

    Pored osnovnog CV-a, očekujemo i vaše motivaciono pismo, sa razlozima zašto biste voljeli raditi u ŠKODA AUTO, tačnije koje pozicije i koja usmjerenja bi vas interesovala i šta biste nam mogli ponuditi (CV i motivaciono pismo slati na engleskom jeziku). Sve CV-jeve koje zaprimimo unaprijed će biti procesirani i sa potencijalnim kandidatima koje kontaktiramo, će biti odrađen intervju 18. juna u prostorijama Hotela Tuzla ili putem Skype-a. Prezentacija će biti održana na Engleskom jeziku. Vidimo se u Tuzli!, navode iz „Škode auto”. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje