Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poslastica za ljubitelje folklora: Nacionalni ansambl Srbije “Kolo” 14.marta u Tuzli

Preuzmite sliku

U organizaciji Udruženja rukovodilaca folklornih ansambla Tuzlanskog kantona – URFA, 14.marta sa početkom u 19 sati u Bosanskom kulturnom centru biti će održan koncert Nacionalnog ansambla Srbije “Kolo” iz Beograda.

Koncert pod nazivom „Više od igre“ biti će prava poslastica za ljubitelje folklora obzirom da se radi o jednom od najkvalitetnijih folkornih ansambala sa područja bivše Jugoslavije.

Ansambl “Kolo”je osnovala Vlada Republike Srbije, 15. maja 1948. godine, sa ciljem da se profesionalnim i studioznim radom njeguju, koreografski uobličavaju i umjetnički obrađuju narodne igre, čuvajući njihov stil i osnovni karakter. “Kolo” je takvim pristupom u radu potvrdilo da je čuvar i ambasador srpske tradicionalne umjetnosti, scenskim prezentovanjem umjetnosti, kojom se bavi već 60 godina, stvorilo sebi svojstven vid komunikacije među ljudima, koju razumije cijeli svijet, bez obzira na vjeru, rasu, jezik i kulturu. Cilj umjetnosti kojom se “Kolo” bavi je umjetnost brisanja granica i zbližavanja ljudi.

“Kolo” je gostovalo u najprestižnijim dvoranama na svim kontinentima i priredilo preko 5000 koncerata, koje je pratilo oko 10 miliona gledalaca.

Ulaznice po cijeni od 10 konvertibilnih maraka za tuzlanski koncert, možete kupiti u Marketing službi Bosanskog kulturnog centra ili na brojeve telefona 061 823 363 i 061 662 120.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje