Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pomoćno igralište stadiona ˝Tušanj˝ spremno za upotrebu

tusanj-pomocni6
Preuzmite sliku

U želji da ljubiteljima sporta pruži što kvalitetniji nogometni sadržaj i najbolje uslove za igru, Općina Tuzla u saradnji sa JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla izgradila je veliki i mali teren za nogomet. Tereni s najkvalitetnijom umjetnom travom u kojoj je posebni bezmirisni crni ekološki granulat, pružat će najbolje uslove za odigravanje utakmica kako nacionalnih prvenstava tako i utakmica međunarodnog karaktera, na kojem većina parametara terena odgovara potrebama FIFA.

tusanj-pomocni6

Postavljena umjetna trava spada među najcijenjenije i najsigurnije umjetne trave na svijetu. Licencirana je po FIFA certifikatu. Velika prednost ovog terena je specijalni amortizirajući sloj ispod trave čija je svrha zaštita zglobova koljena, kukova i kralježnice i koji daje ugođaj igranja na prirodnom travnatom terenu. Ova trava zadovoljava sve potrebe profesionalnog i amaterskog igranja, omogućava igranje pod svim vremenskim uslovima, smanjuje mogućnost povreda i ogrebotina te omogućava kontrolirano klizanje, rotaciju, vođenje i gibanje lopte.

Uz gore naveden terene stvoreni su idealni uslovi i u pratećim objektima, to se odnosi na tek rekonstruisane i adapatirane svlačionice, sa centralnim grijanjem i toplom vodom, prema standardima Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine. JU „Gradski stadion Tušanj” Tuzla ima namjenu da se pomoćni tereni stadiona „Tušanj” izdaju u komercijalne svrhe, iz čega proizilazi da će teren biti dostupan svim korisnicima kako nogometnim klubovima, školama nogometa tako i rekreativcima. Korisnici pomoćnog terena stadiona “Tušanj” sa umjetnom travom biti će u mogućnosti svakodnevno koristiti teren uz korištenje adekvatne sportske opreme primjerene za ovu vrstu podloge.

˝Sva igrališta koriste se isključivo prema rasporedu izrađenom i usvojenom od menadžmenta JU „Gradski stadion Tušanj” Tuzla, veliki teren u pravilu služi za korištenje prema rasporedu članovima FK „Sloboda” Tuzla, termini koji nisu obuhvaćeni rasporedom FK „Sloboda” Tuzla iznajmljuju se za korištenje po satu uz novčanu naknadu, zatim, mali teren prvenstveno je namjenjen za iznajmljivanje za korištenje po satu uz novčanu nadoknadu rekreativcima i ostalim korisnicima, a visinu naknade donosi Upravni odbor JU „Gradski stadion Tušanj” Tuzla Odlukom˝, stoji u saopćenju

Kad vremenske prilike to omogućuju, tereni se koriste svakodnevno od 8 do 22 sata, osim u dane ili u sate organiziranih takmičenja, te u slučaju nepredviđenih situacija kada nije moguće korištenje igrališta. Sve informacije u vezi termina za korištenje pomoćnih terena stadiona „Tušanj” možete dobiti na telefon

035 281 400 ili putem e-mail adrese: jugstuzla@yahoo.com.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: