Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policija svaku noć interveniše zbog okupljanja mladih na parkingu u sklopu TC ‘Mercator’

Preuzmite sliku

Službenici Uprave policije MUP-a TK | PS Centar skoro svaku noć intervenišu zbog okupljanja mladih na parkingu u sklopu TC ‘Mercator’ u Tuzli ali i na drugim lokacijama gdje se okuplja više osoba.

Naime, u posljednje vrijeme parking prostor koji se nalazi u sklopu TC ‘Mercator’ u Tuzli postao je mjesto gdje se u noćnim satima okuplja mlađa populacija.

Parkirani putnički automobili, često pojačana muzika i konzumiranje alkohola na javnom mjestu razlog su zbog čega službenici policije skoro svaku noć obilaze ovo mjesto i izdaju upozorenje okupljenim da se raziđu.

Kontrola je posebno pojačana zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom korona virusa i izdatih naredbi odnosno preporuka Kriznih štabova.

Također, kako saznajemo kontrole su redovne i ugostiteljskim objektima čiji vlasnici budu upozoreni da je rad dozvoljen do 23 sata.

Sutra će Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva održati press konferenciju povodom aktuelne epidemiološke situacije. Za sada nije poznato hoće li se uvesti nove mjere zabrana? (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,