Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte u kakvom stanju se nalazi bazen u Hotelu Tuzla: Hitno potrebna sanacija! 

Preuzmite sliku

Bazen Hotela Tuzla već dvije sedmice nije u funkciji zbog čega najviše ispaštaju djeca i mladi koji treniraju plivanje.  Naime, više od 400 djece koliko otprilike okupljaju plivački klubovi iz Tuzle i Lukavca trenutno nemaju gdje da se bave najzdravijim sportom na svijetu, kako ga mnogi nazivaju.

U razgovoru za Tuzlanski.ba trener plivačkog kluba ‘Sloboda’ Tuzla Dejan Maskijević izrazio je zabrinutost zbog novonastale situacije i budućnosti ovog sporta u Tuzli koja je svojevremeno bila prepoznatljiva po vrhunskim rezultatima takmičara u plivanju.

“Trenutno je sve na ‘stand by’ nemamo bazen gdje možemo raditi trenažni proces. Čekamo neke povratne informacije gdje bi eventulano mogli u međuvremenu da radimo. Navodno se promijenio i zakupac bazena u sklopu Hotela Tuzla i nakon što bude urađena potrebna sanacija nemamo garanciju da ćemo pod isim uslovima moći da koristimo taj bazen” – istakao je Maskijević.

Vezano | Plivanje u Tuzli na koljenima: Više od 400 djece nema gdje da trenira

 • Bazen u sklopu Hotela Tuzla kao i sam objekat ima novog zakupca koji nam je potvrdio da je bazen ispražnjen i nije u funkciji zbog tehničkih problema.

  Redakcija portala Tuzlanski.ba stupila je u kontakt sa novim zakupcem koji nam je potvrdio navode o trenutnom neuslovnom stanju bazena, čime se otvara pitanje njegove adakvatne sanacije i adaptacije što iziskuje značajnija novčana sredstva.

  “Bazen je zatvoren kako bi se zaustavilo njegovo dalje propadanje. Naša prevashodna želja i cilj je da nađemo dugotrajno rješenje najprije kada je u pitanju sanacija, a potom i da sport i sportski djelatnici budu ti koji će kontrolisati aktivnosti uprave kao i rad samog bazena” za Tuzlanski.ba istakao je novi zakupac.

  Naime, novi zakupac poziva sve plivačke klubove da se udruže i zajedničkim snagama pokušaju iznaći rješenje kada su u pitanju potrebna finansijska sredstava radi adekvatne sanacije kako bazena tako i ostatka infrastrukture te da se u konačnici poboljšaju uslovi za trenažne procese mladih plivača.

  Kako saznajemo ovakva ideja je od strane novog zakupca neformalno već predložena jednom od trenera plivačkog kuba.

  Kako novi zakupac navodi oni će u narednom periodu etapno krenuti u određene poduhvate adaptacije poslovnih objekata u sklopu Hotela Tuzla dok će im sanaciju bazena ukoliko ne pronađu partnere biti potrebno više vremena odnosno finansijskih sredstava.

  “Ukoliko prvobitni plan ne urodi plodom, sami ćemo sanirati bazen te isti davati pod zakup. Želja nam je da bazen bude u uslovnom stanju kako bi se nastavili trenažni procesi svih plivačkih klubova koji su ga koristili ranije. Dakle, prvobitna ideja je da se bazen da na korištenje plivačkim klubovima koji će biti odgovorni za njegovo stanje i održavanje’ – navodi zakupac.

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,