Četvrtak, 12. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pogledajte suvenire i artikle povodom 100 godina RSD ‘Sloboda’ (VIDEO)

Prije tačno sto godina osnovano je Radničko sportsko društvo Sloboda koje je tada okupilo 13 sportskih klubova i tamburaški orkestar.

Povodom obilježavanja ovog velikog jubileja danas je u Tuzli održana press konferencija na kojoj je predstavljen program obilježavanja, vizuelni identitet RSD ‘Sloboda’ povodom 100-tog rođendana te je istaknuto kako su Slobodu davne 1919. godine tada osnovali svi građani, ugledni sportisti i ugledne zanatlije.

Radničko sportsko društvo iznjedrilo je neke od najboljih sportista svih vremena, kako BiH tako i zemalja regije.

Bogat program i brojne manifestacije prate obilježavanje 100 godina Slobode, a organizatori su pozvali sve građane BiH da im se na ovim velikim sportskim događajima pridruže.

Također, RSD ‘Sloboda’ je danas predstavilo široku paletu proizvoda i suvenira koji su u znaku stogodišnjeg rada, djelovanja i postojanja ovog sportskog društva.

Jedan dio ovih artikala će biti podijeljen građanima na manifestacijama koje će se održati u narednom periodu. Centralna manifestacija planirana je da se održi 30. novembra u SKPC ‘Mejdan’.

U video prilogu možete pogledati sve artikle i suvenire koji će biti u opticaju povodom 100 godina rada i postojanja RSD ‘Sloboda’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje