Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako će izgledati moderni tržni centar koji se gradi na zapadnom ulazu u Tuzlu

Preuzmite sliku

U naselju Miladije na zapadnom ulazu u Tuzlu novi poslovni centar gradi kompanija “Belamionix”.

Gradnja je počela prije nešto više od mjesec dana, a sada je skoro završena betonska konstrukcija budućeg centra.

 • Centar se gradi na lokaciji gdje je nekada bio smješten proizvodni pogon firme Resod-Guming. Kako smo ranije pisali zemljište skupa sa devastiranim objektom su 2019. godine prodati za 1.356.700 KM. Stečaj u Gumingu trajao je devet godina, a od navedenih sredstava tada je obezbjeđeno uvezivanje staža radnicima Guminga i dio plata zagarantovanih stečajem.

  Obzirom da će novi objekat biti pozicioniran na lokaciji u blizini industrijske zone i pored magistralnog puta M4, sigurno je da će doprinijeti razvoju ovog dijela grada.

  Objekat će sadržavati tržni centar sa pratećim sadržajima, spratnosti Sut+P+1 i maksimalnih dimenzija gabarita 138,4m x 64,7m, dok visina objekta iznosi 12,40 m u odnosu na kotu terena.

 • Na lokaciji je planiran stacionarni saobraćaj sa 12 parking mjesta. Garaža ukupno ima 150 parking mjesta. U sklopu garaže nalazi se i autopraonica sa ukupno četiri mjesta.

  Etaža suterena je u funkciji parking garaže, na prizemnoj etaži je planiran prostor hipermarketa sa pratećim sadržajima, dok se na spratu uglavnom nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restorani, caffe i sl.

  – Kombinacija forme i materijala sa dobrim funcionalnim rješenjem čine atraktivan i moderan objekat koji se uklapa u ambijent i postaje kvalitetan doprinos urbanoj jezgri grada Tuzle – navode iz arhitektonskog studija Bis-Tip, koji potpisuje projekat ovog objekta.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,