Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Podrška za start-up biznise u iznosima od po 5.000 KM: Poziv za informativnu radionicu, Postani „Sam svoj gazda“.

Preuzmite sliku

Povodom objave Javnog poziva za mlade od 18-30 godina sa područja Grada Tuzla, Fondacija tuzlanske zajednice poziva sve mlade koji žele da se aktivno uključe u projekat i učestvuju u besplatnoj edukaciji za poduzetnike u trajanju od 3 mjeseca, besplatnom mentorstvu te osvoje vrijedne grantove od 5.000 KM za pokretanje biznisa.

Informativna radionica će biti održana u srijedu 24.01.2018.godine u MIOC Centru (Zgrada Jupiter, iznad Unicredit banke) 2.sprat u 11.00 sati. Javni poziv za aplikante je otvoren do 02.02.2018.godine a prijave možete slati putem email-a na adresu fondtz@fondacijatz.org, poslati poštom ili donijeti lično na adresu: Fondacija tuzlanske zajednice, Pozorišna 13, 75000 Tuzla.

 • Za sva dodatna pitanja možete se javiti koordinatoru projekta mr.sc. Tariku Barakoviću dipl.oec na e-mail tarik@fondacijatz.org ili na telefon: + 387 35 362 830. Više informacija o samom projektu možete pronaći na web stranici www.fondacijatz.org.

  Fondacija tuzlanske zajednice u decembru 2017.godine je započela implementaciju projekta za mlade poduzetnike„Sam svoj gazda“. Projekat je podržan od strane Evropske unije i realizira se u sklopu United Nations Development Programme (UNDP) projekta ReLoAd (Regional Programme on Local Democracy).

  Glavni cilj projekta „Sam svoj gazda“ je da doprinese povećanju zapošljivosti među mladima na području Grada Tuzla te jačanju poduzetničkih kompetencija mladih te stvori uslove za njihovo samozapošljavanje. Fondacija tuzlanske zajednice planira da u okviru ovog projekta realizira obuku za 20 odabranih učesnika, a nakon aplikacija na javni poziv za mlade i odabira najkvalitetnijih poslovnih ideja, realizirati će se i besplatan trening u trajanju od 3 mjeseca.

  Mladi bi trebalo da unaprijede svoja znanja i vještine o fazama poslovnog planiranja, marketinga i ostalih poduzetničkih oblasti. Svih 20 polaznika će biti osposobljeni da kreiraju poslovni plan i da isti kandiduju za finansijsku podršku kako bi pokrenuli vlastiti mali biznis. Nakon procjene dostavljenih biznis planova, planirano je da se uspostave 4 mala biznisa do kraja novembra 2018.godine, uz start-up podršku od 5.000 KM po biznisu.

  Pored finansijske podrške, FTZ će u suradnji sa poslovnim sektorom, pružiti mentorsku podršku odabranim start-up poduzetnicima, u oblasti marketinga, finansija, plasmana proizvoda i slično. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje