Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počinju intenzivni radovi na remontu vrelovoda u Tuzli

Preuzmite sliku

Uposlenici Centralnog grijanja Tuzla u ovom mjesecu počinju intenzivne radove na zamjeni odnosno remontu vrelovoda na području grada.

Završena grijna sezona u Tuzli može se opisati kao izuzetno uspješna, jer ni jednog dana nije bilo problema u isporuci toplotne energije korisnicima Centralnog grijanja. Zajedno sa kolegama iz Termoelektrane Tuzla uposlenici ovog preduzeća potrudili su se da građani u svakom momentu imaju tople radijatore.

Tako je i nakon završetka grijne sezone 19. aprila. Od tog datuma vrši se hidrauličko ispitivanje na sistemu daljinskog grijanja uz redukovanu isporuku za stambene i nekoliko javnih objekata. Stanje nesreće usljed pandemije korona virusa nije mnogo uticalo na rad u Centralnom grijanju.

”Nije bilo većih ispada, sve smo brzo sanirali. Ovo nije bilo zahtjevan dio sezone grijanja, kao što bi bio slučaj da je to bilo u januaru ili februaru, u tom smislu na samu sezonu nije uticalo puno, nastavljamo raditi po uputama Kriznog štaba kako je potrebno, na toj socijalnoj distanci, sa maskama”, naveo je Suljo Sarić, tehnički direktor JP Centralno grijanje d.d. Tuzla.

Ono što će uslijediti u ovom mjesecu su intenzivni radovi na remontu vrelovoda na nekoliko lokacija u gradu.

”Već smo nastavili raditi ovdje između mosta kod BKC-a i mosta prema Livnici, to je revitalizacija. Uključujemo se dalje u normalne remontne radove”, kaže Sarić.

I u ovoj godini izvodit će se radovi na vrelovodnoj i toplovodnoj mreži sistema daljinskog grijanja za šta su osigurana potrebna sredstva. Radovi se izvode po završetku sezone grijanja, a kako bi naredna protekla u najboljem redu i bez kvarova. Uz podršku nadležne gradske službe radit će se i na širenju mreže daljinskog grijanja, odnosno olakšanja priključka na gradsko grijanje u onim područjima gdje je to moguće. (RTV SLON)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje