Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počinje sanacija SKPC Mejdan: Vrijednost radova u okviru prve faze iznosi oko 560 hiljada KM

Preuzmite sliku

Danas je potpisan ugovor između predstavnika UNDP-a i izvođača radova na rekonstrukciji i sanaciji Sportsko – kulturno – privrednog centra Mejdan.

Radi se o sanaciji šteta koje su nastale tokom poplava prošle godine, a koje su u velikoj mjeri devastirale ovaj sportski objekat, zbog čega velika sala nije već duže vrijeme u funkciji.

Današnjim potpisivanjem ugovora JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla zadužen ja da izvrši uređenje sistema odvodnje oborinskih voda oko kompleksa Mejdana.

U susret ovom projektu, završeni su i radovi na izgradnji odvodnje oborinskih voda sa južne saobraćajnice, koja je do sada pričinjavala veliki problem u tom području nakon svake velike kiše.

Sada slijedi prva faza koja podrazumjeva hidroizolaciju, radove na elektroinstalacijama, ugradnju pumpi, a potom slijede radovi na parketu u velikoj dvorani Mejdana.

Vrijednost radova u okviru prve faze iznosi oko 560 hiljada KM, za šta su sredstva obezbjedili Grad Tuzla, SKPC Mejdan i UNDP. Druga faza radova podrazumjeva projekte energetske efiaksnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,