Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počelo proljetno uređenje grada: Ove sedmice i akcija odvoza kabastog otpada

Preuzmite sliku

Proljetno uređenje grada i održavanje zelenih površina aktivnosti su JKP Komunalac Tuzla karakteristične za ovaj period godine.

Redovno održavanje zelenih površina i orezivanje drveća dio su svakodnevnih obaveza radne jedinice Parkovi, a taj zadatak nije nimalo lak uzme li se u obzir da je u nadležnosti tuzlanskog “Komunalca” blizu 800.000 kvadrata zelenih površina u gradu.

Prema riječima Admira Bećirovića direktora JKP “Komunalac“ Tuzla nakon završetka zimske sezone pristupilo se mašinskom i ručnom uklanjanju posipnog materijala.

“Već smo uveliko krenuli sa higijenom grada odnosno pranjem većih naselja u Tuzli i saobraćajnica u gradu. Također, vrše se pripreme redovog održavanja zelenih površina za nadolazeću vegetaciju odnosno za njihovo održavanje. Trenutno je aktuelno uređenje kompleksa na Slanoj Banji kako bi našim građanima stvorili što ugodniji ambijent za šetnju odnosno boravak na otvorenom” – kaže Bećirović.

Doprinos čistoći grada u velikoj mjeri mogu dati i sami građani ukoliko otpad odlažu na za to predviđena mjesta.

“Koristim priliku da uputim apel građanima da otpad ne odlažu na zelene površine, u korito rijeka ili pored putnog pojasa. To će svakako radnicima JKP “Komunalac“ olakšati situaciju, smanjiti troškove i dodatne obaveze” – ističe Admir Bećirović i dodaje:

“Ovo je sasvim sigurno godina u kojoj ćemo zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom više vremena provoditi na otvorenom. Pozivam sve da urede zelene površine oko svojih objekata pogotovo na mjestima gdje naše preduzeće nema nadležnsot” – kazao je direktor JKP “Komunalac“ Tuzla.

Također, svake godine Javno komunalno preduzeće ”Komunalac” Tuzla organizuje proljetnu akciju odvoza krupnog i kabastog otpada.

Ovogodišnja akcija odvoza krupnog i kabastog otpada vršit će se od ponedjeljka 12. aprila do nedjelje 18. aprila, potvrdili su u JKP “Komunalac” Tuzla.

Pod krupnim i kabastim otpadom podrazumijevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada i to su uglavnom stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme i slično.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje