Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počelo je sankanje: Ovako izgleda najljepše izdanje zimskog raspusta u Tuzli

Preuzmite sliku

U osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskom kantona traje zimski raspust, tek od danas zimski raspust dobija svoju pravu notu jer je bijeli prekrivač prekrio ulice brojnih bh. gradova. Nakon izolacija i karantina najmlađi uzrasti dočekali su “svojih pet minuta”. 

Onima kojima planine nisu prvi izbor, tokom zimskog raspusta sa djecom se mogu zabaviti i u gradu. Odličan izbor je svaka aktivnost za koju dijete nema vremena tokom školske godine. Iako te aktivnosti nisu raznovrsne kao u ljetnim mjesecima, ipak postoji mnogo načina kako da djecu zabavite i održite aktivnom i tokom zime, ukoliko snijeg padne, sankanje je sigurno glavna zimska zanimacija u kojoj klinci i klinceze najviše uživaju.

  • Kroz sankanje i igru na snijegu djeca uče nove vještine, ali i grade imuni sistem te ostvaruju kontakt s prirodom što je jako važno za pravilan razvoj djeteta, posebno u današnje vrijeme kada najmlađi, uz kompjuter ili mobilni telefon, provode mnogo vremena u zatvorenom.

  • U Tuzli postoji nekoliko kultnih sankališta za najmlađe od kojih se godinama unazad izdvajaju brdo između Kule F i Kule G, Slana Banja i Slatina. Međutim i svako drugo manje uzvišenje može poslužiti za super zabavu, za one nešto starije ugodna šetnja sasvim je dovoljna rekreacija.

    Ekipa Tuzlanski.ba napravila je kratku zimsku šetnju a fotografije vam donosimo u prilogu. (Foto: Faruk Begtašagić | Tuzlanski.ba)  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,