Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počela rekonstrukcija glavnog terena stadiona Tušanj

Preuzmite sliku

U četvrtak 7. jula počela je rekonstrukcija glavnog terena stadiona Tušanj.

Riječ je o projekatu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH kojim bi se trebalo uraditi 12 terena, odnosno na iste bi se ugradila savremena hibridna podloga po UEFA standardima.Projekat se finansira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava NS/FS BiH, dok manjim dijelom u realizaciji učestvuju klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

  • “Emocije su pomiješane jer sam ja vezan za ovaj teren na kome su stasale brojne generacije vrsnih fudbalera. U svakom slučaju neophodno je bilo Tušanj dobije teren po najvišem standardima jer ovdje nastupaju dvije ekipe. Nakon što budu okončani radovi neće više biti moguće da ekipe treniraju na glavnom terenu jer će to biti odluka NS/FS BiH” kazao je za RTV TK direktor JU Gradski stadion “Tušanj” Dževad Šećerbegović.

    Završetak radova planiran je do kraja avgusta, a do tada će tuzlanski premijerligaši Sloboda i Tuzla City svoje domaće utakmice morati igrati na drugim stadionima, Sloboda najvjerovatnije u Gračanici, a Tuzla City u Banovićima.

    U ovoj godini pored stadiona Tušanj Ugovorom je obuhvaćena i faza radova za još četiri stadiona: „Gradski stadion“ Banja Luka, stadion “Asim Ferhatović Hase“ Sarajevo, stadion „Rođeni“ Mostar i „Gradski stadion“ Mostar.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje