Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počela prodaja stanova: Uskoro izgradnja stambeno-poslovnog objekta „Square“ na Trgu slobode u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Za nešto manje od mjesec dana na Trgu slobode u Tuzli zvanično će početi izgradnja savremenog stambeno-poslovnog objekta „Square“ s dvije lamele. Višemilionski objekt će biti izgrađen uz zgradu Kantonalne privredne komore u Tuzli, a prodaja stanova već je počela.

Portal Tuzlanski.ba ekskluzivno Vam donosi budući izgled unutrašnjosti stanova, a svi kupci uz saradnju s investitorom moći će svoj budući dom prilagoditi vlastitim potrebama.

Prema idejnom rješenju, objekat će sačinjavati dvije lamele, spojene staklenom konstrukcijom, a kupcima će biti na raspolaganju između 35 i 40 stanova, dok je za zakupce obezbjeđeno šest poslovnih prostora.

Nino Džambić, direktor kompanije INPROZ group iz Tuzle koja se potpisuje kao investitor u ranijem razgovoru za Tuzlanski.ba je rekao da su u prvoj lameli prizemlje i podrum namijenjeni za poslovne prostore, dok su tri sprata za stanove.

Četvrti sprat je predviđen za penthouse s velikom terasom. U drugoj lameli prizemlje je predviđeno za poslovni prostor, pet spratova je namijenjeno za stanove, a na šestom će se nalaziti penthouse, također s velikom terasom.

Veličina stanova će se kretati od 30 do 100 kvadratnih metara, ali mogućnost korekcija po željama kupaca postoji. Svoje ideje moći će predložiti i zakupci poslovnih prostora. Cijene stanova po kvadratnom metru, kao i iznajmljivanja poslovnih prostora moguće je dobiti putem telefona +387 61 729 325 ili e-mail adrese info@inprozgroup.ba. Izbor sprata, izgled stanova, kvadrature, 3D prezentaciju svakog pojedinačnog stana možete pogledati već sada na OVOM LINKU.

Dodatni detalji objekta

Inače, svoju bogatu turističku ponudu Tuzla je upotpunila sa otvaranjem rekonstruisanog Trga slobode, koji je manifestacioni trg i raskrsnica pješačkih tokova u staroj gradskoj jezgri.

Namjena novog novog stambeno-poslovnog objekta „Square“ trebala bi da obezbijedi cjelodnevno prisustvo građana, što će bitno utjecati na budući život ovog dijela grada.

 • „Razmišljajući o likovnosti novog objekta, analizirali smo historijat ovog lokaliteta, trenutno stanje na terenu, te nismo pronašli adekvatnu vezu ni sa jednim od postojećih objekata, pa smo odlučili da tlocrtni gabarit objekta razdvojimo u dvije lamele, od kojih se jedna fizički naslanja na sjeveroistočnu stranu objekta Privredne komore TK, ali ga strukturalna staklena površina likovno odvaja od objekta Komore“, kazali su iz INPROZ groupa.

  Fasadne površine objekta, u donjem dijelu, bile bi obložene kamenom, koji je u ulozi “postamenta”, a gornji dijelovi fasade bili bi obrađeni u posebnom fasadnom malteru koji po svom izgledu i strukturi asocira na so.

 • Na ovim fasadnim površinama pojavljuju se razlike u dubini, a linije između ovih površina imaju nepravilan oblik.

  Prozorski otvori i otvori na lođama na jugozapadnoj strani, sa vanjske strane imaju sklopive kapke koji su u funkciji zaštite od pregrijavanja prostorija u stanovima, a ovakva vrsta kapaka (u metalnoj – kovanoj izvedbi) bila je karakteristična, kao fizička zaštita, na trgovačkim radnjama u užoj gradskoj zoni.

  Podrumski prostori i prostori u prizemlju, namijenjeni su različitim poslovnim sadržajima, a svi spratovi namijenjeni su stanovanju.

  Projektirana su dva ulaza za stanare, oba sa sjeveroistočne strane Objekta. Jedan od ulaza (u lameli L2) ima stepenište i lift, a drugi ulaz (u lameli L1) ima samo stepenište. Oba stepeništa mogu imati i funkciju požarnih stepeništa u objektu.

 • Stanovi su različite strukture i veličine, po potrebi mogu biti reorganizirani, što će ovisiti od zahtjeva budućih kupaca.

  Konstruktivni nosivi elementi objekta, predviđeni su od monolitnog armiranog betona sa punim međuspratnim pločama, betonskim zidovima i stubovima, a ispod podrumske etaže predviđena je armirana-betonska temeljna kontra ploča. Fasadni i unutarnji zidovi bili bi zidani od opekarskih proizvoda punih ili šupljih, u odgovarajućoj debljini. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,