Srijeda, 24. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Počela izgradnja istočne tribine stadiona Tušanj

Mnogi će kazati napokon ili ne vjerujem dok ne vidim svojim očima ali danas su počeli radovi na izgradnji istočne tribine stadiona Tušanj.

Dokaz da je tako je i fotografija našeg čitatelja zabilježena jutros na kojoj se vidi bager koji je počeo sa iskopavanjem zemlje.

Kako smo ranije pisali istočna tribina stadiona Tušanj će imati kapacitet od preko 7.000 mjesta.

Vrijednost prve faze radova iznosi negdje oko 1,5 miliona KM a izvodžač radova bit će kompanija koja je izgradila i Sjevernu tribinu na Tušnju, Tehnograd inžinjering Tuzla.

Sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Grada Tuzla. Ukupna vrijednsot izgradnje istočne tribine bi trebala iznositi negdje oko 5.000.000 KM, čime bi se povećao stadionski kapacitet na preko 14.000 sjedećih mjesta.

Pored 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta u sklopu tribine bit će izgrađen moderno opremljen tržni centar sa parking prostorom, svlačionice po UEFA standardima, VIP i press lože kao i prostorija za antidoping kontrolu. Potpun završetak radova i stavljanje tribine u funkciju očekuje se krajem 2018. godine.

Ukoliko se u međuvremenu iznađu dodatna financijska sredstva za izgradnju tribine, radovi bi mogli biti i ranije okončani. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,