Subota, 17. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pobijedio opaku bolest, napisao knjigu, posvećuje je drugu Radetu koji mu je bio velika podrška u liječenju

Preuzmite sliku

Tuzlak Edin Mujić o kojem smo i ranije pisali, izašao je kao pobjednik iz životne borbe u kojoj se mjesecima liječio od raka IV stadija.

Godinu dana nakon izliječenja, Edin je napisao knjigu pod nazivom “Kako sam pobijedio”.

“U knjizi sam opisao sve probleme koji su me zadesili i kroz šta sam prošao, kako sam se borio i napravio od svega jednu pozitivnu priču da bolest ne znači smrt i da na život moramo gledati s pozitivne strane, boriti se i težiti ka cilju, ka pobjedi i ka novoj šansi. Zbog teške situacije u kojoj sam se nalazio oko same bolesti a i finansijskih poteškoća, veliki broj ljudi širom BIH pa i svijeta se odazvao na apel, s toga zahvaljujući svim tim ljudima ja sam se uspio izboriti i totalno izliječiti. Nakon mog izliječenja podijelio sam video na Facebook profilu koji je pogledlao preko 50.000 ljudi, mnoge poznate ličnosti iz BIH su mi čestitale i radovale se zajedno samnom,” za Tuzlanski.ba kaže Edin.

 • Upravo pisanje Edinu je bilo motivacija i bijeg od stvarnosti i zidova bolnice, u kojima je znao biti i po 36 dana bez izlaska vani.

  “Cijelo vrijeme sam pisao, maštao, zamišljao i bolest nisam prihvatao, govorio sam sebi da živim za dan kada ću napustiti zidove bolnice i nikada više se neću osvrnuti i pogledati iza sebe, jer sam želio da samo gledam naprijed i da živim život. Živio sam za dan kada ću glasno reći da smo pobjedili i uspjeli pobjediti skoro pa nepobjedivo.”

  Rezultat borbe iz koje je Edin izašao kao pobjednik je upravo knjiga “Kako sam pobijedio” za koju Edin vjeruje da će mnogi poželjeti da je pročitaju.

 • “Na neki način sam se osjećao dužnim i smatrao sam da trebam nastaviti onako kako su i drugi radili dok je meni bila potrebna pomoć, a to je da zarada od  knjige ide u humanitarne svrhe i sav novac prikupljen od prodaje knjige da doniram za liječenje djece oboljele od malignih bolesti. Cijena knjige je simboličnih 15KM.”

  Promocija knjige će se održati u nedjelju 7. marta 2021. godine u Ateljeu Ismet Mujezinović Tuzla sa početkom u 17 sati. Promociji će prisustvovati brojne ličnosti, a između ostalog promociju će voditi: Prof. med. sc. Esmina Avdibegović, neuropsihijatar, Bojan Šošić, psiholog i prof. dr. sc. Rejhana Dervišević.

  “Promociju želim da posvetim svom velikom prijatelju Radetu Šimić koji je nastradao 14.02.2021. na planini Prenj, on je želio da posveti svoj uspon nastradalima na toj planini prije tačno 50 godina a tragično je izgubio svoj život. Rade se mnogo radovao mojoj promociji i bio je moj vjetar u leđa prilikom liječenja, i jedan od mnogih koji se zauzeo i podigao naselje Stupine na noge kako bi se prikupio novac za moje liječenje. S toga u njegovo ime ja radim promociju, a novac od prodaje knjige doniram za liječenje djece oboljele od malignih bolesti.” navodi Edin. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje