Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Plesni studio Sandoval organizuje 11. “Tuzla Dance Festival 2023.”

Preuzmite sliku

Jednaesti “Tuzla Dance Festival 2023.”, u organizaciji Plesnog studija Sandoval bit će održan u subotu u tuzlanskom Mjedanu.

Tuzla Dance Festival je takmičenje u modernom plesu, a ove godine oko 750 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine je potvrdilo učešće.

– Već jedanaestu godinu zaredom organizujemo jedan od najmasovnijih plesnih događaja u Tuzli i Tuzlanskom kantonu pod nazivom “Tuzla Dance Festival 2023.” Subota će u Tuzli biti u znaku plesa i plesača, s obzirom da će na navedenom takmičenju nastupiti solisti, parovi, grupe i formacije iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regiona. Takmičari i posjetitelji iz drugih gradova će pored natjecateljskog zadatka imati priliku da se upoznaju sa turističkim potencijalima grada Tuzle te ćemo ponovo prezentirati vještine dobrog domaćina – navodi Jasmina Numanović Stjepanović iz Plesnog studija Sandoval.

  • Manifestacija se održava u okviru rojekta “Tuzla pleše” koji je pokrenut sa ciljem da okuplja djecu predškolskog i školskog uzrasta, tinejdžere, te studente i odrasle, kako bi se prepoznala potreba bavljenja sportom i umjetnosti u isto vrijeme, te boljeg korištenja društvenog života.

    Podršku za organizaciju ovog plesnog događaja su pored Grada Tuzle i Vlade Tuzlanskog kantona, dale i brojne organizacije, privredna društva…

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje