Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

”Plava poliklinika” Tuzla u augustu otvara vrata porodilišta po svjetskim standardima (VIDEO)

Preuzmite sliku

Porod treba da bude najljepši trenutak u životu svake žene koja na ovaj svijet donosi novi život – dijete. Mnogo toga ovisi o spremnosti žene na to iskustvo ali i od stručnosti, empatije i posvećenosti osoblja te ugođaja u samom mjestu u kojem se odvija porođaj.

Ako želite biti jedna od mnogih žena koje bi da izbjegnu porođaj u državnim bolnicama širom BiH, obradovat će vas informacija da vaše čedo možete roditi u savremeno opremljenom novom porodilištu ”Plave poliklinike” Tuzla.

Porodilište po svjetskim standardima otvorit će svoja vrata svim porodiljama sredinom augusta 2016. godine.

 • plava-poliklinika-tuzla-otvara-vrata-savremeno-opremljenog-porodilista002-20160708
 • ”Zadovoljstvo naših pacijenata kvalitetom i obimom medicinskih usluga, te naša temeljna zamisao da na jednom mjestu spajajući stručno znanje i iskustvo, uz najsavremeniju opremu, pružimo uvijek i najbolje zdravstvene usluge,  glavni je motiv za ponovno otvaranje porodilišta  ZU „Plava poliklinika“ Tuzla. Sada smo zaposlili i angažovali veći broj stručnjaka kako bi u potpunosti mogli odgovoriti na sve zahtjeve naših pacijenata”, poručili su iz ove ustanove.

  Porodilište je uređeno prema arhitektonskim standardima za medicinsko-ginekološko-hirurške sadržaje i zadovoljava najstrože kriterije kliničke prakse.

  ”Počinjemo sa radom sredinom augusta. Porodilište je uređeno i opremljeno po svijetskim standardima i namijenjeno je VIP klijentima koji žele poseban komfor. Često su nas pacijenti pitali kada ćemo ponovo porodilište otvoriti. Sada smo spremni za nove izazove. Da bismo bili što efikasniji u radu, zaista, stalno smo u kontaktu sa  pacijentima, pomno analiziramo njihove sugestije, a veliki broj sugestija odnosio se upravo na usluge porodilišta. Kao ozbiljni medicinski profesionalci, sve novine iz područja naših djelatnosti uvodimo u praksu, ali tek nakon kritičkog promišljanja, analiziranjem  upita o pojedinim uslugama, uvažavajući kolika je suštinska korist za pacijente, a pri tom provjeravajući  pouzdanost  i sigurnost svake pojedinačne metode” – kazala je doktorica ginekologije i akušerstva Dženita Kurtčehajić.

  „Naš je cilj, umjesto traumatičnog iskustva kakav porod ponekad zna biti, napraviti što ljepši događaj i prekrasan osjećaj rađanja novog života, kojeg će se majka uvijek prisjećati u najljepšem svjetlu.“

  ”Aktuelizirali smo proširenje jedne od naših primarnih oblasti – ginekologije i akušerstva. Namjera je bila organizirati tim neovisnih stručnjaka obstretičara koji su prošli  vrlo rigorozne procjene u struci, a s druge strane budućim majkama  pružiti  izuzetnu zdravstvenu njegu i sigurnost. Tako da je prava privilegija za svakog pacijenta biti u relaksirajućem, neposrednom kontaktu sa tako uvaženim profesionalcima.

  Individualni pristup, predanost, posebno izdvojeno vrijeme za  svakog pacijenta, osnažiće buduće majke u pripremi za porod, ali i za period nakon njega. Kako rađanje djeteta predstavlja najznačajniji događaj u životu majke, pa i cijele porodice, osmislili smo čitav koncept usluga od samog prijema porodilje,  pa sve do odlaska kući sa novim članom porodice. Zamisao je da jedno po svemu stresno i ne baš lijepo iskustvo, zamijenimo, pružajući naše usluge, sjećanjem na najljepše trenutke susreta sa svojom bebom, ističe Kurtčehajić.

 • plava-poliklinika-tuzla-otvara-vrata-savremeno-opremljenog-porodilista003-20160708
 • PORODILIŠTE

  Pred vama su  jedinstveni programi usluga moderniziranog, savremenog privatnog porodilišta  ZU „ Plava poliklinika“ Tuzla:

  ❤ Svojim stalnim angažiranjem na ovom polju, dokazaćemo da je zdravlje majke i djeteta naš imperativ.

  ❤ Uz najsavremeniju medicinsku opremu, tim stručnjaka „Plave poliklinke“ vrlo odgovorno pristupa kompletnoj dijagnostici pacijenta, omogućavajući tako i najviši vid zdravstvene zaštite i njege.

  ❤ Udobnost i ljubaznost prilikom dolaska prilagođeni su visokim zahtjevima i različitim potrebama, te je sve podređeno pacijentima i diskreciji, a stručni  nivo i savjesnost  usklađeni sa svjetskim standardima.

  ❤ U izuzetno prijatnom ambijentu, dočekuje vas licencirani tim medicinskih radnika koji imaju dugogodišnje iskustvo i  zahvaljujući stalnom usavršavanju predstavljaju sigurnog partnera u brizi o vašem zdravlju. Stručno osoblje brine i o majkama i o bebama, pružajući pomoć pri dojenju i njezi, osposobljavajući tako majke za samostalnu brigu o djetetu, po izlasku iz porodilišta.

  ❤ Apartmanski smještaj, nastojali smo urediti, kako bi obezbijedili nadzor medicinskog osoblja 24h, a ipak pacijentu priuštili potreban, VIP komfor i udobnost (kupatilo, kuhinja, terasa, TV, internet …). Predviđen je boravak do 3 dana, ukoliko je riječ o prirodnom porodu, a za carski rez  boravak  je  svrsishodno prolongiran (u posjeku do 5 dana).

  ❤ Sve je usmjereno na kvalitet, ugođaj, sigurnost, relaksaciju i olakšanje poroda, zato smo uveli, psihofizičku njegu, vježbe, masaže za trudnice, kao i brojne edukacije i praktične, ali i kroz neformalan razgovor. Pacijenti su takođe u mogućnosti da izberu i relaksirano vježbanje na lopti, kao i preferirane muzičke sadržaje.

  Porođajne sale uređene su po svim pravilima aktuelnih medicinskih standarda, sa prilagodljivim stolovima za rađanje, kako bi se porodilje osjećale što udobnije tokom poroda. Jedinica intenzivne njege uspostavljena  je  za  porode carskim rezom.

  ❤ Porodilište je opremljeno uređajima za  kontinuirani nadzor stanja djeteta.

  ❤ Svaki pojedinac našeg medicinskog tima na visokom stručnom nivou ima zadatak da pruži pravu informaciju i uslugu budućim roditeljima.

  ❤ Tokom  poroda jedna od mogćnosti je i prisustvo partnera ili članova porodice.

  ❤ Naš motiv je da budućim majkama tokom iščekivanja, na samom porodu, te nakon njega boravak učinimo prijatnijim i manje stresnim.

  ”Smatrali smo  da je budućim majkama važno ponuditi izbor mjesta gdje  i kako će se poroditi. Kada je žena primjereno pripremljena za porođaj i kad su i um i tijelo usklađeni, proces rađanja, odvija se slobodno, a žena je opuštenija. Kako bi ovo „jednistveno iskustvo“ učinili još lakšim, u skladu s tim mi ćemo se i dalje truditi da udovoljavamo vašim zahtjevima, te kao vizionari širiti i dalje opseg naših usluga i pogodnosti” napominje doktorica Kurtčehajić.

  Posjetite nas sa povjerenjem!

 • plava-poliklinika-tuzla-u-augustu-otvara-vrata-porodilista-po-svjetskim-standardima
 • Prirodni porod

   -Obavezna su dva pregleda kod naših liječnika prije zakazivanja termina

   -Termin se zakazuje mjesec dana prije planiranog poroda

    -Naši liječnici prate zadnji mjesec trudnoće

   -Porodu omogućen pristup partnera ili članova porodice

   -Boravak u VIP apartmanu do 3 dana sa medicinskim nadzorom 24h

   -Analgezija ( terapija za ublažavanje bolova tokom poroda)

   -Neonatološki pregled novorođenčeta sa kontrolom, poslije sedam dana

   -Vakcinacija

   -Usluge patronažne sestre nekoliko dana po porodu

   -Kontrolni pregled majke poslije četrdest dana

   -Otvorena  mogućnost  za  konsultacije sa našim liječnicima po izlasku

  Usluge:

  ❤ VAGINALNI POROĐAJ
  ❤ SECTIO CAESAREA – Carski rez
  ❤ SECTIO CAESAREA GEMELLI – Carski rez blizanci
  ❤ PRISUSTVO OCA U TOKU POROĐAJA
  ❤ BORAVAK OCA U STACIONARU PORODILIŠTA

  Cjenovnik svih ginekoloških usluga možete preuzeti na web stranici ”Plave poliklinke” Tuzla.

  ZAŠTO VODITI TRUDNOĆU U PLAVOJ POLIKLINICI ???

  💖 ️Stručnost na najvišem nivou
  (Jedini certificirani ginekolog u BiH prema FMF London standardima za I (prvi) trimestar screening i II (drugi) trimestar screening.) Početkom 2013. godine pokrenut je projekat kombinovani screening u BiH, u skladu sa FMF London standardima i više od 1600 trudnica podvrgnuto je combined testu (fetalni sceening + free Beta hCG +PAPP-a). Naši pacijenti pored toga što imaju jedini certificirani program, na raspolaganju su im i usluge laboratorija u kojem su neophodne analize krvi gotove u rekordnom roku, od sat vremena, dok traje pregled) Fetalna ehokardiografija je poseban segment našeg pregleda.

  💖 Najmodernija oprema u BiH
  Od maja 2016. Poliklinika posjeduje trenutno najsofisticiraniji ultrazvučni aparat u svijetu medicine GE Volusion E10. Savršen prikaz slike, uz najnapredniju tehnologiju 3D/4D ultrazvuka omogućava najbolju dijagnostiku, te svakako ljepši prikaz vašeg novorođenog djeteta, dok je još u majčinonom stomaku). Pacijentima se novim ultrazvučnim aparatom približavaju do sada nerazumljive ultrazvučne slike.

  💖 Maksimalna posvećenost
  Osjetite i vi naš individualni pristup, sa mnogo odgovora na sva vaša pitanja, kao i ohrabrenja kada su u pitanju možda nepotrebni ” potencijalni strahovi”. Minimalno tri ginekologa su vam dostupna svaki radni dan.

  💖 Doživite emotivne trenutke
  Nijedno razdoblje u životu nije ispunjeno sa toliko emocija kao trudnoća. Na prvom mjestu je naša stručnost, a onda slijede prelijepi 4D momenti. Mi ćemo se istinski potruditi da vaše uspomene zabilježimo u što boljem svjetlu. Za te posebne trenutke je zadužen naš sonographer (dipl.ing radiologije), koji će vam uvijek izmamti osmijeh na licu. Očekivati je da nekada bebe i ne budu raspoložene, ali mi ćemo stripljivo raditi svoj posao.

  💖 Budite u sigurnim rukama
  Stalna edukacija je garant za kvalitet. Mi se educiramo kontinuirano kroz napredne autorizirane kurseve, redovne posjete svjetskim kongresima i u kontaktu smo sa vodećim stručnjacima iz Evrope.

  💖 Buduće tate su dobrodošle
  U Plavoj poliklinici uvijek i na svakom pregledu mogu biti prisutni budući očevi, kako bi i sami učestvovali u rješavnju eventualnih dilema oko trudnoće.

  💖 Mogućnost poroda
  Budući roditelji mogu se opredijeliti za porod u Plavoj poliklinici ili nekoj drugoj ustanovi. Obzirom da trudnoća predstavlja kompleksno stanje, nama je lakše kada se parovi odlučuju za redovne kontrole u PP, kako bismo od samog početka trudnoće bili upoznati sa stanjem budućih majki.

  💖 Drugo mišljenje
  Zbog sumnje na anomalije ili nemogućnosti egzatnog prikaza anatomskih struktura ploda ginekolozi šalju na precizniju dijagnostiku a ćesto budući roditelji i sami traže dodatno mišljenje kako bi se uvjerili da je beba zdrava. Referentni smo centar za ekspertni ultrazvuk u trudnoći.

  💖 Cijene su prihvatljive
  Ekspertni 4D pregled koji obavlja vrhunski specijaliziran ginekolog, na trenutno najmodernijem aparatu u svijetu, iznosi 150,00 KM – pregled traje od 30 do 60 minuta u prosjeku. Kontrolni mjesečni UZV-ni pregledi za trudnice su 40,00 KM. Ko se odluči za vođenje trudnoće u našoj zdravstvenoj ustanovi, ima nakon dvanaeste nedjelje trudnoće gratis KKS i analizu Urina.

  (Tuzlanski.ba/Marketing)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje