Utorak, 18. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Plava poliklinika: Provjerite svoj vid, akcijska cijena OCT angiografije

Preuzmite sliku

Povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama Plava poliklinika pripremila je posebnu akciju za svoje pacijente.

U periodu od 12. do 27. juna ove godine pacijenti će moći uraditi OCT angiografiju po promotivnoj cijeni od 30KM (redovna cijena je 150KM).

 • Šta je OCT angiografija?
  OCT angiografija vrši detaljnu analizu krvnih sudova oka bez ubrizgavanja kontrasta u venu, te je stoga potpuno bezbijedna za pacijenta. Standardnim oftalmološkim aparatima očni ljekar ne može evidentirati promjene na samom početku bolesti očiju dok OCT angiografijom može, što je njena najveća prednost.

  OCT angiografija omogućava sveobuhvatniju i precizniju dijagnostiku.

  Radi se neinvazivnoj, bezbolnoj, bezkontaktnoj pretrazi za koju nije potrebna nikakva prethodna priprema pacijenta, a može se ponavljati više puta. Lako se izvodi pregled i traje oko pet minuta po oku.

  Kome se preporučuje?
  OCT je nezaobilazna dijagnostička pretraga za analizu i praćenje promjena na oku kod sljedećih oboljenja: glaucoma, šećerne bolesti, tromboza i ostalih vaskularnih bolesti, kod makularne degeneracije, a također je neophodna pretraga kod mnogih neuroloških oboljenja.

  Za više informacija i zakazivanje termina možete kontaktirati ljubazno osoblje Plave poliklinike na broj: 035 393 111. (Marketing | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,