Petak, 14. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Plava poliklinika proslavila 18 godina uspješnog poslovanja (FOTO)

Osamnaest godina u ljudskom životu, predstavlja onu prekretnicu, kada  se preuzimaju ozbiljne obaveze prema samom sebi,  a društvena odgovornost  se nameće kao imperativ. Plava poliklinika ove godine slavi  svoje punoljetstvo, 18 godina rada, što  u poslovnom svijetu podrazumijeva, ozbiljan jubilej i  označava  dugogodišnje uspješno poslovanje.

Tokom  skoro dvije decenije rada u privatnoj medicinskoj praksi, Plava poliklinika konstantno se razvijala i širila, kroz ponudu svojih usluga, stalnim ulaganjem i educiranjem kadra i  praćenjem modernih svjetskih tehnologija iz oblasti medicinske dijagnostike i medicine općenito.

Na početku Poliklinika je bila usmjerena  uglavnom na internističko – ginekološku dijagnostiku sa laboratorijem, a danas je vodeća privatna zdravstvena ustanova, sa  tendencijom i daljeg razvoja.

 • plava-poliklinika2
 • Tim liječnika svih specijalističkih orijentacija, diferencijalna dijagnostika, veliki laboratorij, respektabilni inžinjeri i agilno medicinsko osoblje, danas  realiziraju seriozne zamisli osnivača, doktora Senade i Džemila Hujdurović.

  Kao pravi vizionari, uspjeli su dovesti  Plavu polikliniku na takav nivo poslovanja, da možemo govoriti zaista o visokim standardima profesionalnosti. Ipak, unutar  same zdravstvene ustanove  poštujući ove kodekse ponašanja, realcije u  timu uposlenih  usklađene su, nadopunjujuće, nalik porodičnim, što i ne čudi obzirom na period angažiranja uposlenika.

  Svaki i mali i veliki jubilej Poliklinika je obilježavala, velikim svečanostima i zabavama, iskazujući poštovanje svima, i  prijateljima i poslovnim partnerima.

  – Ove godine, odlučili smo  se za drugačiji koncept. Jedan segment našeg poslovanja, izričito se odnosi, na pružanje sigurnih informacija i dobru komunikaciju sa  pacijentima. To je i bio razlog da se odlučimo za nagradnu igru, na FB stranici Plave Poliklinike, gdje svake sedmice nagrađujemo upravo pacijente.S druge strane  na svečanosti u zatvorenom krugu, isključivo uposlenika u Plavoj poliklinici –  dodijelili smo  posebna priznanja, našim medicinskim sestrama koje su uposlene više od deset godina. Nagradili smo i svo osoblje Plave poliklinike.

  Analizirajući godine iza nas,čini se da smo stalno usložnjavali temeljne postavke naše ustanove, težeći višem rangu poslovanja, koji smo po svim pokazateljima i dostigli. Relevantni rezultati, stalno dokazivanje i napredovanje u praksi, tjera nas i dalje naprijed. Sretni smo zbog ozbiljnih godina koje smo napunili, ko zna, možda narednih godina napravimo i monografiju o našem putu ka uspjehu,  zasigurno bi bila  zanimljivo štivo svima koji teže ozbiljnom poslovanju, kao odlična ideja vodilja. Hvala svima koji su nam čestitali rođendan! Hvala vam za dobre želje i pažnju! Opet ste nas obavezali da budemo još bolji, poručili su iz Plave poliklinike.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje