Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pivara Tuzla: Nova investicijska vrijednost od preko 2,5 miliona konvertibilnih maraka

Preuzmite sliku

U Pivari Tuzla, danas je upriličeno puštanje u rad najsavremenije linije za PET program, čija je investicijska vrijednost preko 2,5 miliona KM, što je nastavak serije velikih ulaganja u modernizaciju pogona.

„Nema ekonomskog razvoja bez proizvodnje i najbolji primjer za to je Pivara Tuzla. Evo vidite, 15 miliona konvertibilnih maraka, u tri godine, ulaganja u proizvodnju i osavremenjavanje. Sjetite se priče, ko zakasni u informatizaciji, on će ekonomski propasti, već dana smo svjedoci toga. Sada je Njemačka, zahvaljujući blagovremenom uvođenju robota u proizvodnju, lider ekonomskog razvoja Evrope i svijeta. I mene je najviše obradovalo, u ovoj investiciji, uvođenje robota, najsavremenijie tehnologije u proizvodnju PET programa. Pivara Tuzla prati svjetske trendove u novim tehnologijama i u robotici. To čini i Grad Tuzla, tehnološkim parkom, BIT centrom ipodrškom za otvaranje prvog centra za robotiku na Balkanu, koji je u Tuzli, i koji je upravo njemački, odnosno minhensko-tuzlanski“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U prvom tromjesečju, Pivara d.d. Tuzla utrošila je preko 500.000 KM u projekte rekonstrukcije i modernizacije. Nakon proširenja i asfaltiranja kruga kompanije, rekonstrukcije dijela proizvodnog objekta, izvršena je i ugradnja modernijeg i kapacitetom većeg rezervoara za CO2. Planirani program investicija ove kompanije za 2017. godinu iznosi preko 5 miliona KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,