Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pismo studentice Pravnog fakulteta u Tuzli – Dal\’ je moguće?

pravo-tz
Preuzmite sliku

Na e-mail redakcije RTV SLON stiglo je zanimljivo pismo studentice treće godine Pravnog fakulteta u Tuzli, čiji identitet je poznat redakaciji, a koja nam je željela ukazati na regularnost rezultata ispita \'\'Roditeljsko i starateljsko pravo\'\’.

\"pravo-tz\"Naime, ova studentica se pita je li moguće da ni ona, kao ni niko od ostalih 38 kolega koji su pristupili navedenom ispitu nije položio.

Kako je navela, a u što smo se i uvjerili niti jedan, od 39 studenata koji su pristupili pismenom ispitu koji je rađen 7. septembra nije osvojio minimalnih 38 bodova koliko je bilo potrebno za prolaz, niti je položio. \'\'Tako je u grupi A, znači niko od mojih kolega kao ni ja nije dobio ocjenu šest za prolaz. Ništa bolja situacija nije ni sa grupom B, gdje je od četrdesetak položilo dvoje ili troje kolega. Nije li ovo specifično, pogotovo, što uvid u rad ne možemo ostvariti, a profesorica je zamislite iz Mostara. Pitamo se kako je mogla za jedan dan pregledati oko stotinjak radova i vratiti asistentu Borisu Krešiću, koji ih je okačio na oglasnu ploču\'\’, navodi studentica u svom pismu.

\"ispitr\"\'\'Ja, i još nekoliko kolega smo se odlučili izaći na \'\'Roditeljsko i starateljsko pravo\'\’ na socijalni rok, jer nam je to za uslov. Pripremali smo se kao i svi ostali, jer da nismo, ne bismo izašli na ispit. Ovim pismom samo želim skrenuti pažnju i prenijeti ostalim studentima šta se na Pravnom fakultetu u Tuzli radi, a možda bi se i dekan i rektor trebali zapitati koga angažuju kao predavače i asistente na pojedinim predmetima, jer ovo je neuspjeh profesora i asistenta a ne nas studenata\'\’, zaključuje studentica.

Podsjećamo, Odlukom Senata Univerziteta u Tuzli studentima je odobren je treći ispitni rok, među studentima poznat kao „socijala\” na kojem je bilo dozvoljeno polagati dva nastavna predmeta, bez obzira na to da li su oni neophodni za prelazak u narednu godinu ili za razrješenje zaostalih ispita.

A na \'\'ozbiljnost\'\’ asistenta Borisa Krešića podsjećamo, vraćajući se na rezultate istog ispita koji su također u majskom roku objavljeni na oficijelnoj web stranici Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Nakon downloadovanja dokumenta sa \”rezultatima\” studenti su tada ostali \”zatečeni\” fotografijom novog evropskog klupskog prvaka londonskog Chelseaja, te tekstom : \”Sa radošću obavještavamo studente – navijače Barcelone, Bayerna, a da se ne zaboravi i navijače M. Uniteda, da su pali na ispitu Lige prvaka 2012. godine. Sljedeći rok je 2013. godine\”. Uz fotografiju razočaranih fudbalera bavarskog kluba asistent Krešić je dodao komentar: \”Onaj osjećaj kada padneš na ispitu zbog jednog pitanja\”.

Tako je tuzlanski asistent Boris Krešić, \'\'nasmijao\'\’ studente, a izgleda da ih na neprikladan način \'\'nasmijava\'\’ i dalje.

Šta na kraju reći? Zaključak donesite sami!

RTV SLON / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: