Subota, 24. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pismo podrške studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli profesoru Zlatanu Begiću

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli uputili su otvoreno pismo podrške prof dr Zlatanu Begiću. Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

Studenti Pravnog fakulteta ovim putem žele da iznesu svoj stav povodom negativne atmosfere koja vlada na Univerzitetu u Tuzli. Ono što je najbliže nama kao studentima Pravnog fakulteta, i što na jedan način predstavlja indirektni napad na sve nas, jesu neosnovane optužbe i prijetnje od strane premijera TK, Bege Gutića, koje su usmjerene ka profesoru Zlatanu Begiću. Studenti Pravnog fakulteta UNTZ-a će stati rame uz rame sa svojim profesorom i pokazati svima da je prijetnja otkazom, upućena profesoru Begiću, ujedno prijetnja upućena svim studentima Pravnog fakulteta, a studenti ovog fakulteta to neće dozvoliti. Također, ovim pismom želimo istaći da jedna ovakva prijetnja upućena na račun profesora Begića, predstavlja svojevrsan udar na visokoškolsko obrazovanje na Univerzitetu u Tuzli.

Na kraju, ističemo da je profesor Begić itekako zaslužio ovakvu podršku jer se ,prije svega, radi o jednom velikom profesionalcu, koji studentima nije samo predavač već i veliki prijatelj, motivator i uzor, a o njegovoj stručnosti svjedoči i njegova opsežna biografija.Kao budući pravnici koji itekako netolerišu bilo kakav oblik nepravde ovim pismom pružamo maksimalnu podršku cijenjenom profesoru Zlatanu Begiću!

S poštovanjem,

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje