Srijeda, 2. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet vijećnićkih mandata: SDA druga stranka po snazi u Gradskom vijeću Tuzla

Nakon prebrojanih glasova na biralištima u gradu Tuzla, bez podataka mobilnih timova i glasova u odsustvu putem pošte, već se zasigurno može reći da je Stranka demokratske akcije Tuzla druga stranka po snazi u Gradskom vijeću Tuzla sa osvojenih 6.156 glasova i sa povećanjem povjerenja glasača za 3% u odnosu rezultat iz 2018. godine.

SDA će imati pet vijećnika, a to su prema trenutno upisanim glasovima sa redovnih birališta: Zijah Rifatbegović, Šefik Husić, Medina Lolić, Nevres Hurić i Nusret Muminović.

U Gradskom odboru SDA Tuzla su zadovoljni postignutim rezultatom.

Vezano | Okončano brojanje: Poznat sastav Gradskog vijeća u Tuzli 

“U ime Gradskog odbora SDA Tuzla i u svoje lično ime zahvaljujem se građanima Tuzle koji su dali svoj glas i povjerenje kandidatima SDA. Čestitam svim kandidatima sa liste Stranke demokratske akcije Tuzla na dostojanstvenoj izbornoj kampanji. SDA je pozitivnom kampanjom i direktnim kontaktima sa građanima, bez ijedne upućene ružne riječi za bilo kojeg kandidata iz druge političke stranke, pokazala demokratski kapacitet i političku kulturu. Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla će i dalje biti otvoren za sve građane iz svih mjesnih zajednica, radit ćemo istrajno na tome da naša Tuzla bude bolja i nastojat ćemo politički djelovati u pravcu ostvarenja onoga što smo građanima i predočili u našoj izbornoj platformi “Plan za bolju Tuzlu”. Osnovno načelo rada Kluba će i dalje biti ono što je dobro za građane Tuzle dobro je i za SDA” – kazao je predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Zildžić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,