Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pecara 2: Kompanija Bingo gradi stambene i poslovne objekte (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na Dnevnom redu predstojeće sjednice Gradskog vijeća Tuzla koja će biti održana sutra, između ostalog, naći će se Prijedlog regulacionog plana nerealiziranog djela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli.

Na ovom prostoru, koji se nalazi na području mjesne zajednice Brčanska Malta kompanija Bingo bi trebala graditi stambene i poslovne objekte. Nakon, realizacije ovog zacrtanog projekta istočni dio Tuzle će poprimiti sasvim novi izgled.

Na 2,63 hektara zemljišta u planu je da se izgrade dva stambeno poslovna bloka sa oko 250 stanova koja će djelimično ući u već postojeće naselje.

Omar Hadžić šef Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline za RTV 7 je kazao kako je u pitanju prostorna cjelina za koji postoji važeći regulacioni plan. Međutim, tokom javne rasprave bilo je i nekoliko primjedbi koje su na kraju prihvaćene od strane Zavoda za urbanizam

“Bilo je nekih sitnih korekcija u pogledu horizontalnih gabarita pojedinih objekata koji su planirani da se grade na tom području. Također, bila je i jedna izmjena koja se odnosila na saobraćaj tako da će biti izgrađena saobraćajnica sa kružnim tokom nakon čega ćemo imati poboljšanu prohodnost” – naglasio je Hadžić.

Zemljište na kojem je planirana gradnja dva stambeno poslovna bloka pola je u privatnom, a pola u državnom vlasništvu.

Kako je naglašeno gradnja će se odvijati u nekoliko faza zavisno od investitora. Osim kompanije Bingo razmatra se navodno i još jedan zahtjev.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,