Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Par Selo CUP 2020 otkazan zbog korone

Preuzmite sliku

Udruga Mladih Par Selo – Dubrave odlučila je ove godine otkazati poznati noćni Malonogometni turnir Par Selo CUP zbog aktuelne pandemije korona virusa.

Nedoumicu oko održavanja turnira je otklonila preporuka nadležnih da se ne organizuju događaji sa više od 50 osoba.

Iz Udruge , koja je organizator turnira, kazali su da je više razloga uticalo na konačnu odluku, a najveći je strah od širenja zarazne bolesti što bi uslovilo znatno smanjen broj posjetitelja.

“Drugi razlog je nedolazak dijaspore u naše krajeve ove godine. Turnir se igra prvenstveno zbog gledatelja i druženja, a održati turnir bez gledatelja nema svrhe. Mi bismo već sada trebali početi ozbiljno pripremati turnir, organizovati radne akcije na pripremi infrastrukture, izgradnji semafora, kontaktirati sponzore i ekipe koje žele učestvovati, a kojih je zaista svake godine sve više. Međutim, mi nemamo nikakvu garanciju da nam nakon nekoliko dana neće doći naredba da sve obustavimo. Trud bi bio uzaludan, a rizik ogroman”- kazali su iz Udruge te podsjetili da su gotovo sav sportska takmičenja i brojne manifestacije u BiH, Evropi i svijetu, otkazane.

Inače, ovaj respektabilni turnir postao je prepoznatljiv i van granica BiH. Par Selo CUP traje minimalno 15 dana i svake godine ga posjete hiljade ljudi kako iz BIH, tako i iz dijaspore. Na poligonu se mnogu vidjeti brojne ekipe koje igraju kvalitetan mali fudbal, a publika može uživati u svim čarima futsala.

Osim toga, infrastruktura je svake godine bolja kao i ugostiteljska ponuda i muzički program. Nažalost, zbog pandemije, vjerni posjetitelji ostat će uskraćeni za to. Međutim, iz Udruge su optimistični i poručju da će naredne godine nadoknaditi sve te da će sa organizacijom nadmašiti dosadašnje turnire.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,