Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Panonski mornar Đorđe Balašević i 17 muzičara tuzlanskoj publici priredili višesatni muzički spektakl i koncert za pamćenje (FOTO)

Preuzmite sliku

Prošlo je čak 17 godina od njegovog posljednjeg nastupa u našem gradu, u koji je, uz Sarajevo, došao kao prvi muzičar iz Srbije nakon ratova devedesetih.

Nakon nastupa u Čakovcu i Zadru, novosadski kantautor Đorđe Balašević večerašnjim koncertom na stadionu Tušanj u Tuzli nastavio je turneju “Tajni Gaz”.

Blizu 10.000 poklonika jednog od najvećih pjesnika i kantautora ovih prostora, miljenika svih nacija i svih generacija – Đorđa Balaševića večeras je uživalo u skoro četverosatnom koncertu balada i povijesnih pjesmama koje pamte mnoge generacije.

Izlazak Balaševića na specijano uređenu binu pozdravljen je velikim ovacijama, a Đole je koncert otvorio novom pjesmom “Stih iznad svih” koju je prvi put izveo na nedavno održanom koncertu u Zadru.

Legendarni Balašević se prisjetio i stadiona Tušanj kada je kao navijač Vojvodine bodrio svoj tim protv Slobode u Tuzli, a u sjećanju su mu ostalo skandiranje navijača “Geca, Lica Vojvodini dvica”.

  • “Ovdje u Tuzli je i moj dugogodišnji klavijaturist Saša Dujin služio vojsku” – kazao je Balašević i nastavio nizati svoje velike hitove zajedno sa publikom koja je otpjevala većinu pjesama njegovog bogatog i raznolikog repertoara.

    Zavidnu i besprijekornu produkcijsku organizaciju večerašnjeg muzičkog spektakla koji je održan na stadionu Tušanj potpisuje ekipa “Beral music-a” iz Tuzle.

    Balašević se ranije u razgovoru za AJB prisjetio svog prvog nastupa u Tuzli s početka karijere. (Foto: V.Živković | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje