Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Panonska jezera: Temperatura kristalno čiste slane vode danas je ugodnih 26,8 stepeni

Preuzmite sliku

Još jedan sunčan dan u nizu idelan je za osvježenje na Panonskim jezerima, odakle navode da su uslovi obezbjeđeni kako bi se poštovala propisana distanca i kako bi se mogućnost širenja koronavirusa svela na minimum.

  • “Dobro jutro sa sunčane Panonike iz srca Tuzle,. Temperatura kristalno čiste slane vode u 10:00 sati je ugodnih 26,8 stepeni, zraka 20 a stvarni osjećaj (na suncu) 24 stepena celzijusa, salinitet iznosi 35 grama/litar u sva tri jezera i slapovima.  Ispred nas je lijep sunčan dan, dobro došli u oazu slanog okusa! Od ponedeljka 17.8.2020.g., radno vrijeme Panonike je 08-20 h. Osvježite svoje zdravlje na plaži usred posebnog Grada.” navode iz JKP Pannonica.

  • Obzirom na veličinu plaža sa šljunkom od 25.000 m2, za svakog svakog gosta je na raspolaganju prostor koji obezbijeđuje sigurnosnu razdaljinu od 2 metra.

  • Provođenje mjera, od ranih jutarnjih sati kontroliše 36 uposlenika spasilačko-redarske službe Ski Jet zajedno sa zaposlenicima JKP Pannonica doo Tuzla.

  • Do sada nije bilo potrebe za bilo kakvim intervencijama jer sami gosti provode mjeru sigurnosne razdaljine, kako na plaži, tako i u vodi. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,