Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Panonska jezera: Pravovremenom intervencijom 5-godišnji dječak spašen od utapanja

Preuzmite sliku

Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli ove sedmice je pravovremenom intervencijom spasilačke službe od utapanja spašen petogodišnji dječak:

“Dana 28.06.2020.godine (nedelja) oko 16:00 h., spasilac Stanek Mišo na poziciji trećeg jezera Panonike, spasio je od utapanja dječaka H.G. rođen 2015. godine u Gračanici.

Dječak je neplivač koji je koristio plivačko pomagalo plastični šlauf, ali nije bio pod kontrolom roditelja. U jednom trenutku je dječak izgubio kontrolu i kontakt sa pomagalom i naglo potonuo. To je primijetio spasilac Stanek Mišo koji je munjevito reagovao, skočio u vodu u uniformi i kompletnom opremom, i spasio dječaka od utapanja.

Dječak je nakon spašavanja i ukazane prve pomoći od strane spasilaca bio pri svijesti i komunikativan te je predat dežurnoj ekipi hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla na Panonici na dalje postupanje.

Uprava kompleksa ponovo apeluje na roditelje da paze na svoju malodobnu djecu jer su samo oni odgovorni za njihovo zdravlje i sigurnost u vodi.

JKP Pannonica doo Tuzla čestita Spasilačko-redarskoj službi Ski Jet na odlično odrađenom poslu na brizi o zdravlju i sigurnosti gostiju Panonike.”

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,