Utorak, 12. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Panonska jezera jedinstvena atrakcija u BiH: Turistička sezona na početku ruši sve rekorede (VIDEO)

Iako tek na početku, turistička sezona u Tuzli već sada ruši sve rekorede.

Ove godine započela je i zvanično 16 sezona jedinih slanih jezera u svijetu koji su tiristički centar u središtu grada. Treba naglasiti da su panonska jezera, prema riječima gradonačelnika Tuzle, jedini turistički centar koji ima UN-ovo priznanje.

– U ovih 16 godina Panonska jezera je posjetilo 4 miliona ljudi. Ove godine je sezona odlično počela i već u prvih deset dana slana jezera je posjetilo 60 hiljada ljudi. Nadam se da će nas ove godine posjetiti pola miliona ljudi. Panonika je doprinijela razvoju Tuzle i promijenila način privređivanja u ovom gradu – rekao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Turistička sezona u Tuzli će svečano biti otvorena 22. juna uz muzičku grupu Valentino.

– Nadam se da ćemo uz sve Tuzlake uživati u jednom super štimungu do duboko u noć. Mi se zaista radujemo što imamo priliku biti u Tuzli i otvoriti ovu turističku sezonu. Zaista ovo nam je velika čast – istaknuo je Zijo Rizvanbegović.

Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo doo Tuzla, istakla je na današnjoj press konferenciji kako je čast i zadovoljstvo što je kompanija Bingo dio ovako lijepe priče.

– Dosta naših poslovnih partnera koje smo pozvali bit će ovdje u subotu 22. juna na kompleksu Panonskih jezera i tom prilikom posjetiocima predstaviti svoje proizvode uz degustacije. Kompanija Bigno će predstaviti se sa voćnim osvježenjem, a tu će biti i naše maskote. Velika je čast da smo već pet godina dio manifestacije svečanog otvaranja početka ljetne sezone na Panonici. Nadamo se lijepom vremenu u subotu i da uz druženje zajednički zvanično započnemo novo ljeto – kazala je Tatjana Paunoski.

Ove godine na Panonskim jezerima posjetitelji će svaki dan moći uživati u brojnim kulturnim i umjetničkim sadržajima. Treba naglasiti da je Panonica i domaćin Međunarodnog festivala „Kaleidoskop“ koji u ovaj grad dovodi mlade umjetnike iz cijeloga svijeta. Treba naglasiti da oko 12 posto gostiju koji dolaze na Panonska jezera su izvan BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje