Petak, 7. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Panonska jezera danas: Temperatura vode ugodnih 26,5 stepeni, obezbjeđena sigurnosna razdaljina

Još jedan sunčan dan u nizu idelan je za osvježenje na Panonskim jezerima, odakle navode da su uslovi obezbjeđeni kako bi se poštovala propisana distanca i kako bi se mogućnost širenja koronavirusa svela na minimum.

“Temperatura vode u 10:00 sati je ugodnih 26,5 stepeni, salinitet 35 grama/litar, trenutna temperatura zraka je 26 stepeni celzijusa.

Od 07.00 sati, na kompleks slanih jezera je ušlo 1240 gostiju a izašlo 262, tako da trenutno na Panonici boravi 978 gostiju uz pridržavanje svih preventivnih mjera.

  • Obzirom na veličinu plaža sa šljunkom od 25.000 m2, trenutno svaki gost ima na raspolaganju prostor koji obezbijeđuje sigurnosnu razdaljinu od 2 metra.

    Provođenje mjera, od ranih jutarnjih sati kontroliše 36 uposlenika spasilačko-redarske službe Ski Jet zajedno sa zaposlenicima JKP Pannonica doo Tuzla.

    Do sada nije bilo potrebe za bilo kakvim intervencijama jer sami gosti provode mjeru sigurnosne razdaljine, kako na plaži, tako i u vodi.” navodi se u dnevnom saopštenju JKP Pannonica. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,