Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pannonica arTz Open Air party obilježio treći dan arTz festivala (FOTO)

Preuzmite sliku

Trećeg dana festivala savremene umjetnosti arTz održale su se dvije Master Class radionice, i to radionica profesora Zlatjana Čučkova na temu ”Filmska montaža”, te radionica Sonje Javornik na temu ”PR i marketing u filmskoj industriji”.

Pored toga, za najmlađe je održana glumačka radionica pod nazivom ”Češka bajka”. U 14:00 sati upriličeno je otvaranje izložbe Cris Rodriguesa iz Brazila, dok se u 16:00h u arheološkom parku na Pannonici održala predstava ”Rustem i Suhrab”. U 19:00h izvedena je premijera predstave ”Tragovi”, rađene u arTz produkciji. Premijera dokumentarnog filma ”Najgori na svijetu” režisera Damira Pirića prikazana je u 21:00 sat u Ateljeu Ismeta Mujezinovića, kada je objavljena vijest da je film prošao na Sarajevo Film Festival.

Pannonica arTz Open Air party

Centralni događaj arTz festivala ”Pannonica arTz Open Air” party počeo je u 19:00h, a trajao je do jutarnjih sati. Odlična atmosfera, divan ambijent i zabava do juatarnjih sati su samo neki od razloga zašto trebate uvijek doći na Pannonica arTz Open Air party.Ogromnu količinu energije koja se u svakom trenutku mogla osjetiti na stageu, kroz svoju muziku publici su prenosili Bogdan BOg uz podršku DJ-eva: G Edd, Borg, Doaman, Soole, Black Acid, Facho, Fulan Perez, Miss Mayra, Siva, Traktmouse, Giver, Vanyano.

Ovogodišnji party otvorio je DJ Giver koji je već od prvog takta publiku podigao na noge. Nakon njega nastupio je DJ Siva koji je nastavio zabavljati publiku u dobrom ritmu. Nakon njega nastupali su Traktmouse, Mayra, Soole, Facho. Od 23:00 sata nastupali su Doaman i Fulan Perez, dok su u 23:45h publiku pred zvijezdu večeri zagrijali atmosferu DJ Borg i GEdd. Fenomenalni DJ Bogdan B.O.g. od svog izlaska na stage do jutarnjih sati pravio je odličnu zabavu i atmosferu među publikom. Nakon B.O.g.-a nastupio je Black Acid i Vanyano.

Atraktivna lokacija, slana Panonska jezera u Tuzli, dobra zabava, Burn i Tuborg fun zone te izvrsni setovi elektronske muzike omogućili su publici nezaboravan provod koji je trajao više od šest sati. Plesom do zore, publika je davala neiscrpnu inspiraciju za setove DJ-evima koji su ih zabavljali.

Danas je publika imala priliku da uživa u arTz village-u na gradskoj pijaci u Tuzli od 11:00h, dok ćje  u Erazmo centru u isto vrijeme bila upriličena radionica Branka Šimića ”Savremeni evropski teatar”, a u 14:00 održana je radionica ”Produkcija evropskih festivala”.

U 17:00h na Panonici će se održati jedinstvena ”Kundalini yoga & bubnjevi” sa Sandom Mešinović.

U večernjim satima u Urbanu će se u priličiti projekcije filmova: “MOnuMENTImotion” Muhameda Kafedžića Muhe, zatim revija studentskih filmova studenata sa Akademije dramskih umjetnosti Tuzla, Sarajevo, Beograd, Novi sad, Skoplje.

U 21:00 sat u Urbanu će se prikazati bh premijera filma o Damiru Avdiću ”Pravi čovjek za kapitalizam” čime se završava 4. Festival savremene umjetnosti arTz.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje