Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ove godine zeleni val i na sjevernoj saobraćajnici?

sjeverna saobracajnica
Preuzmite sliku

Iz Službe za komunalne poslove Općine Tuzla ističu da će se najvjerovatnije u tekućoj godini izvršiti mjerenja i uvođenje zelenog vala na sjevernoj saobraćajnici.

sjeverna saobracajnicaTo se planira nakon uspostavljanja saobraćaja u punom kapacitetu i puštanjem u funkciju mosta koji vodi prema bolnici Gradina, kao i svih saobraćajnica koje se spajaju u sjevernu.

Tako da ćemo mjerenjem protoka vozila doći do saznanja gdje to treba možda novi semaforski uređaj, da li treba novi kružni tok, ili sve ono što struka bude tražila“, ističe Aid Berbić, pomoćnik šefa Službe za komunalne poslove Općine Tuzla.

Građani se nerijetko žale da je vožnja kroz tuzlanske ulice, ali i prelazak na pješačkom prijelazu, postala više stvar lične spretnosti nego dio nekog organizovanog kretanja. Semafori, kako kažu, često nisu u funkciji. Iz Službe za komunalne poslove Općine Tuzla ističu da semafori uglavnom rade a da se problemi javljaju na pojedinim raskrsnicama.

Koje po nalogu službe za komunalne poslove, na zahtjev MUP-a ili određenih izvođača ne budu isključeni stavljanjem u trepteće žuto svjetlo“, kaže Berbić.

RTV SLON / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: