Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovako je izgledao koncert Đorđa Balaševića u Tuzli na stadionu Tušanj 2017. godine

Preuzmite sliku

Đorđe Balašević, čuveni kantautor iz Novog Sada preminuo je danas u 67. godini u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) gde se liječio od COVID-19.

Balašević je u utorak primljen u Infektivnu kliniku KCV zbog upale pluća, ali se njegovo stanje iznenada pogoršalo danas popodne zbog ranijih hroničnih zdravstvenih problema koje je imao.

Tužna vijest brzo se proširila cijelim regionom.

Poznati novosadski kantautor iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, troje djece i dvije unuke, i veliki broj ljubitelja njegovih pjesama širom bivše Jugoslavije.

Balašević je 30. juna 2017. godine nakon čak 17 godina u Tuzli na stadionu Tušanj održao spektakularan koncert. Sve ulaznice su bile bile rasprodane u rekordnom roku.

Blizu 10.000 poklonika jednog od najvećih pjesnika i kantautora ovih prostora, miljenika svih nacija i svih generacija – Đorđa Balaševića uživalo je te večeri u skoro četverosatnom koncertu balada i povijesnih pjesmama koje pamte mnoge generacije.

Izlazak Balaševića na specijano uređenu binu pozdravljen je velikim ovacijama, a Đole je koncert otvorio pjesmom “Stih iznad svih” koju je prvi put izveo na koncertu u Zadru.

Legendarni Balašević se prisjetio tada i stadiona Tušanj kada je kao navijač Vojvodine bodrio svoj tim protv Slobode u Tuzli, a u sjećanju su mu ostalo skandiranje navijača “Geca, Lica Vojvodini dvica”.

Kakva je afmosfera vladala na koncertu Balaševića 30. juna prije četiri godine na stadionu Tušanj možete se prisjetiti u video prilogu koji je tada uradila ekipa portala Tuzlanski.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje