Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otvorena “Zimska čarolija” na Trgu slobode u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je na Trgu slobode u Tuzli svečano otvorio “Zimsku čaroliju”.

U prigodnom programu učestvovali su Ekrem Hažić Soso, Jasko Malkočević, GKUD Bosna i Libero.

Oganizator manifestacije “Zimska čarolija” koja će trajati do 8. januara 2018 god. je Udruženje samostalnih obrtnika Grada Tuzle uz podršku Gradske uprave i nekoliko javnih preduzeća kao i Centra za kulturu.

“Nakon otvaranja klizališta danas zvanično otvaramo i “Zimsku čaroliju” sa postavljenim bazarom koji je ljepši nego prošlogodišnji i tako nastojimo da i u zimskom periodu upotpunimo sadržaj u našem gradu. U sklopu ove manifestacije imat ćemo organizovanu Dječiju novu godinu kao i doček Nove 2018. god na otvorenom za odrasle. Nastojimo da popunimo sadržaj i da djeci uljepšamo zimski raspust koliko to bude moguće” kazao je gradonačelnik Imamović koji je otkrio i jedan zanimljiv detalj:

“Trg slobode će biti proširen i na dijelu gdje je nekada bila zgrada stare Općine jer je struka ustanovila da se na toj parceli ne može praviti zgrada kako je to prvobitno bilo planirano. Tako da će Tuzla biti sigurno grad sa najvećim trgom u Bosi i Hercegovini” – zaključio je Imamović.

U drvenim kućicama koje su postavljene u sklopu bazara na Trgu slobode posjetiteljima se nude razne vrste slastica, čajevi, med i proizvodi od meda, suveniri, zemljeno posuđe, prirodne ljekovite kreme, domaći sokovi, hrana i piće. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje