Nedjelja, 24. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otvoren humanitarni broj za završetak radova Centra za ranu intervenciju “Mali svijet”

Preuzmite sliku

S ciljem prikupljanja sredstava neophodnih za završetak radova za uspostavu Centra za ranu intervenciju „Mali svijet“, otvoren je i humanitarni broj telefona 090 291 051. Pozivom na ovaj broj donirate dvije KM i time pomažete ostvarivanju završne faze rekontrukcije objekta.

  • Podsjećanja radi, zbog sve većeg broja djece kojima je potreban tretman, tokom prethodne dvije godine Mali svijet je, zbog nedostatka prostora, morao smanjiti i vrijeme svakog tretmana, kako ne bi uskratili pomoć niti jednom djetetu kojem je ona potrebna. Takav način rada usporio je napredak djeteta, te onemogućio značajniji iskorak djece ka funkcionalnosti.
    Osposobljavanje Centra za ranu intervenciju, kojeg vodi Udruženje „Mali svijet“ od iznimne je važnosti za ranu detekciju, te pružanje podrške djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima.

    U novoj zgradi i uz savremenu opremu, Centar će omogućiti djeci sa poteškoćama u razvoju da iskuse sigurno, brižno i osnažujuće okruženje koje će im pomoći da dostignu svoj puni potencijal. Okončanjem prve faze, prostorije Centra za ranu intervenciju „Mali svijet“ u početku će koristiti djeca koja su sada u tretmanu, njih 86, ali i sva druga djeca koja su danas na listama čekanja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,