Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Osmomartovska šetnja gradom: U Tuzli obilježen Dan žena

Preuzmite sliku

Jedan od najvažnijih praznika za pripadnice ljepšeg spola, Međunarodni dan žena, obilježen je i u Tuzli. Na ulicama možemo vidjeti barem po jednu ružu ili karanfil u svakoj ruci, a prodavače cvijeća gotovo u svakom uglu grada.

Međunarodni dan žena obilježava se 8. marta svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća žena, a također obilježava poziv na akciju za jednakošću i ravnopravnošću.

 • Cvjećare od jutra rade punom parom, a Tuzlaci su imali priliku svoje dame obradovati i cvijećem sa nekog od uličnih štandova, koji bilježe znatno manji promet nego cvjećare.

  “Svake godine dolazim na isto mjesto i svake godine je pazar sve manji. Korona, poskupljenje, sve je to čini se uticalo da dođe do znatnog smanjenja zarade. Međutim, mogu reći da je danas ipak bolje nego što je bilo jučer, danas je veći broj onih koji su se odlučili za kupovinu cvijeća za neku posebnu osobu, a vjerovatno će ih biti i više nakon 16 sati”, za Tuzlanski.ba navodi prodavačica sa jednog od uličnih štandova.

  Uz želju da naše dame uvijek ostanu nasmijane i ravnopravne u svim sferama društva,

  Redakcija portala Tuzlanski.ba čestita 8. mart svim damama u Bosni i Hercegovini i svijetu. (Foto: Blicko junior | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,