Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Osmomartovska atmosfera u Tuzli: Muškarci brižljivo biraju cvijeće i poklone za dame (FOTO)

Preuzmite sliku

Na ulicama Tuzle danas vlada osmomartovska atmosfera povodom Međunarodnog dana žena, te su ulice kao što to biva svake godine pune uličnih prodavača, cvijeća, slatkiša, kao i unikatnih ručno izrađenih poklona.

Muškarci nastoje za svoje ljepše polovine izabrati što idealniji poklon, najljepši cvijet ili buket i tako svojim suprugama, djevojkama uz čestitku ovaj dan učiniti posebnim. Osim partnerke mnogi muškarci danas će poklonima i čestitkama povodom 8. marta obradovati i svoje majke, kćerke, sestre, bližu rodbinu te radne kolegice.

U razgovoru za Tuzlanski.ba ulični prodavači kazali su kako su zadovoljni prodajom i da im je lijepo vrijeme prije svega danas ide ‘na ruku’.

Kažu nam da sve se pomalo prodaje a najviše su traženi karanfili i ruže.

Cijene su prilagođene za svačiji džep pa tako možete kupiti karanfil koji košta od 1 KM do orhideja u saksijama koje koštaju oko 25 KM ili buketa cvijeća čija se cijena kreće od 20 KM pa naviše.

U cvjećarama u Tuzli ali i kod uličnih prodavača mogu se u ponudi naći još, zumbuli, narcisi i ljiljani ali i cvatuće kućno cvijeće u saksijama.

Na nekim štandovima su i slatkiši, plišani medvjedići i srca. Dame danas posebno dotjerane uživaju u svom prazniku i osmijehom primaju čestitke od muškaraca koji nastoje na svaki način da im uljepšaju današnji dan.

Međunarodni dan žena je po prvi put obilježen 28. februara 1909. godine, i to u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) na osnovu Deklaracije koju je donijela Socijalistička partija te zemlje. Od 1975. Ujedinjeni narodi (UN) službeno obilježavaju 8. mart kao Međunarodni dan žena.

Redakcija portala Tuzlanski.ba svim pripadnicima ljepšeg i nježnijeg spola želi sretan 8. mart Međunarodni dana žena

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,