Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Organizovan Baby party: U prvoj godini rada porodilišta Plave poliklinike Tuzla rođene 73 bebe

Popularno

Proteklog vikenda Plava poliklinika Tuzla u veseloj atmosfori igraonice za djecu “Sretna porodica” organizovala je Baby party povodom obilježavanja uspješne prve godišnjice rada svog porodilišta.

Početkom rada ovog privatnog porodilišta ispunjena je želja trudnicama koje žele da se porode u porodičnoj atmosferi uz pomoć stručnog i iskusnog medicinskog osoblja, koje im stoji na raspolaganju 24h. Cilj Porodilišta Plava Poliklinika je bio da se stvori ambijent u kojem će se porodilje osjećati kao kod kuće, odnosno što prijatnije u toku porođaja i iščekivanja prvog susreta sa novim članom porodice.

Riječ je o konceptu brige i njege za majke i bebe koji podrazumijeva smještaj u VIP apartmanu sa medicinskim nadzorom 24h, prilagođenim svim zahtjevima porodilje, što podrazumijeva prisustvo muža, kao i ispunjavanje drugih njenih individualnih želja.

“Želimo istaći da naši klijenti dolaze iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine ali i imamo i stranih državljana iz Amerike, Rusije, Sirije i Turske koji borave u BiH.  Izuzetno smo zadovoljni što su u prvoj godini rada porodilišta rođene 73 bebe. Iako je taj broj ohrabrujući, više smo fokusirani na kvalitet nego na kvantitet. Zadovoljne pacijentice koje smo sa osmijehom ispratili su nam najbolja nagrada za dosadašnji trud i zalaganje a ujedno podstrek da u budućnosti rad porodilišta podignemo na još veći nivo” – ističu iz Porodilišta Plava Poliklinika Tuzla.

Obzirom da nisu svi u mogućnosti izdvojiti odmah novac a žele se poroditi u privatnoj klinici, menadžment Plave Poliklinike potrudio se da omogući plaćanje na rate bez kamata za klijente.

“Ponosni smo što stvaramo pozitivne promjene u zdravstvu i rušimo predrasude o porodu u privatnim ustanovama. Kroz razgovor sa budućim mamama nastojimo da ih oslobodimo iracionalnih strahova koji nisu prirodni pratioci trudnoće i porođaja. Žene kad znaju da će imati puni tretman prilikom poroda te da će one i njihova djeca biti dočekani s radošću i sa takvim načinom porođaja koji im neće ostati trauma, one se vrlo rado porađaju prirodno. S obzirom da pacijentice mogu birati način na koji će se poroditi, drago nam je da je broj carskih rezova zabilježen u jako malom postotku (19%)” – kazala je prim.dr. Fatima Klempić spec. ginekologije i akušerstva.

Da trudnice nemaju razloga za brigu govori činjenica da su svi porodi u ovom privatnom porodilištu protekli u najboljem redu bez ozbiljnih komplikacija tako da sve pacijentice veže lijepo iskustvo za ovo porodilište, na šta su u ovoj ustanovi itekako ponosni.

Prosječan boravak porodilje je 24h nakon prirodnog porođaja a tri do pet dana nakon carskog reza. Beba se prije otpusta još jednom detaljno pregleda, a mami se daju uputstva za ishranu i njegu novorođene bebe. Cijena porođaja uključuje i kotrole mjesec dana prije porođaja i mjesec dana nakon porođaja.

“Potrudili smo se da naše porodilište bude u skladu sa svjetskim standardima u pogledu kadra i opreme ali smo nastojali da obezbijedimo topao ambijent i porodičnu atmosferu u kojoj će majka imati njegu na zavidnom nivou. Sretni smo što roditeljima možemo pružiti nezaboravno iskustvo rođenja djeteta koje će im ostati u najljepšem sjećanju jer u životu pamtimo samo dobra i loša iskustva a ne materijalne stvari. Na prvom mjestu nam je povjerenje, tako da iz tog razloga ženama koje ne vode trudnoću kod nas a žele da se porode u našem porodilištu, savjetujemo da dođu barem mjesec dana ranije kako bismo se upoznali i izgradili povjerenje a ujedno ih pripremili psihofizički za sam čin poroda” – kaže za Tuzlanski.ba mr.sci.dr. Dženita Kurtćehajić, spec. ginekologije i akušerstva.

Proteklog vikenda krunisan je dosadašnji rad porodilišta organizacijom Baby party-a gdje se prva godišnjica proslavila sa trudnicama i roditeljima beba rođenih u porodilištu. Proslavu su uveličali i brojni sponzori koji su pružili podršku u nastojanjima da ovaj događaj bude što kvalitetnij.

Sponzori događaja su bili: Hipp, Violeta, Alma Ras, Future Health, Nifty, Pharma Maac, Bella Vita Fashion, Apoteka Edal, Baby centar, Kozmetičko-frizerski studio Ogledalce, Simpson, Kozmetički salon 2A, Igraonica “Sretna porodica”, Fitness klub Jimmy’s Gym.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje