Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Općinsko vijeće Tuzla: Poskupljenje cijene vode za oko 10 posto

opcinsk-vijece-tuzla
Preuzmite sliku

Danas je održana 7 sjednica Općinskog vijeća koja nije do kraja realizovana zbog hitne sjednice Skupštine TK.

opcinsk-vijece-tuzlaIpak, usvojen je veći broj predloženih tačaka dnevnog reda od čega najznačajnije usvajanje odluke o izmjenama i dopunama budžeta Općine za 2013 godinu. kao i odluka o kreditnom zaduženju Općine Tuzla. Odlukom o izmjenama budžeta uključeno je već odobreno zaduženje za izgradnju infrastrukturnih objekata.

U budžet je ovom izmjenom uključeno 980 hiljada preostalog dijela odobrenog kredita i tim sredstvima će biti i završeni ovi projekti. Druga izmjena obezbjeđuje uslove za realizaciju odluke za finansiranje političkih subjekata a treća se odnosi na odobrenje 15 hiljada maraka Fondaciji Istina, pravda, pomirenje kojim će se finansirati troškovi vještačenja u predmetu Kapija.

Između ostalog usvojena je i odluka o kreditnom zaduženju u iznosu od 5 miliona eura. Ovo kreditno zaduženje doprinijet će regulaciji vodosnabdjevanja našeg grada na duži period. Sredstva će biti utrošena u zamjenu azbestnih cijevi te za obezbjeđivanje vode bez redukcije do 2035. godine. No, to znači i malo poskupljenje ove dragocijene tekućine za oko deset posto.

Na sjednici je dužnosti predsjednice Općinske izborne komisije razriješena Nadira Ašćerić kojoj je mandat istekao, a usvojen je i Regulacioni plan Gradskog groblja „Drežnik” i Odluka o njegovom provođenju.

O ostalim tačkama dnevnog reda raspravljat će se na nastavku sjednice koja će biti održana u ponedjeljak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: