Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Općinski sud u Tuzli ostvario najbolji rezultat u realizaciji aktivnosti ‘Sedmice sudske nagodbe’

Preuzmite sliku

U periodu od 07. do 18.juna 2021.godine, u svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u Bosni i Hercegovini organizovane su „Sedmice sudske nagodbe“.

U toku održanih aktivnosti Općinski sud u Tuzli ponovo je ostvario najbolji rezultat u Bosni i Hercegovini sa sklopljenom 51 sudskom nagodbom.

Kao najpogodniji predmeti za zaključenje sudske nagodbe bili su predmeti koji se odnose na naplate komunalnih i sličnih usluga male vrijednosti, radni sporovi, isplate dugova i potraživanja, isplate neisplaćenih plaća i otpremnina, naknada štete, podjela stvari i nekretnina u zajedničkom vlasništvu, uređenje međa, materijalna davanja i drugo.

Pozivamo građane da i ubuduće koriste ovakav način rješavanja sudskih sporova mirnim putem, u skraćenom postupku koji je ekonomičniji za stranke.

Ukoliko želite Vaš predmet riješiti sudskom nagodbom, to možete učiniti na način da informišete sudiju koji vodi Vaš predmet, na jedan od sljedećih načina:

– samostalno ili preko svog zastupnika uputite pismeni prijedlog za zaključenje sudske nagodbe;

– samostalno ili preko zastupnika kontaktirajte sudiju kako bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe;

– zajedno sa suprotnom strankom, te zastupnikom ukoliko ga imate, u toku navedenog perioda, pristupite na sud sa prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,