Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Općinski sud u Tuzli naložio obustavu izbora novog direktora Uprave policije MUP-a TK

Preuzmite sliku

Općinski sud u Tuzli donio je Rješenje kojim se nalaže obustava procedure javnog konkursa za izbog kandidata i imenovanje direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, nakon što je smijenjen s mjesta direktora Uprave policije, Dževad Korman je 27. februara o svojoj smjeni govorio pred Općinskim sudom u Tuzli.

Smatra da je nezakonito smijenjen te da je doživio moralnu, ljudsku i financijsku degradaciju prije svih od ministra MUP-a TK Sulejmana Brkića.

Korman kojeg zastupa advokat Damir Alić tužio je Vladu Tuzlanskog kantona zbog nezakonite smjene, a predložena je i hitna mjera da se obustavi konkursna procedura izbora novog direktora Uprave policije dok se ne okonča sudski postupak u ovom predmetu odnosno da se Korman vrati na poziciju sa koje je smijenjen.

Kada je u pitanju smjena Dževada Kormana advokat Alić kaže da su njegovi argumetni jasni i detaljno obrazloženi u tužbi koja je sačinjena na stotinama stranica materijalnih dokaza.

‘Ovo je dokaz da je Vlada Tuzlanskog kantona pogriješila kada je smijenila Dževada Kormana’- rekao je Alić.

Dževad Korman je prije nekoliko mjeseci smijenjen s pozicije direktora policije zbog čega je pokrenuo parničnu, odnosno pravosudnu proceduru. On smatra da je do njegove smjene došlo zbog političkih razloga. Današnja Odluka Općinskog suda u Tuzli je potvrdila mišljenje da je smijenjen na nezakonit način.

Općinski sud u Tuzli 6. marta donio je Rješenje kojim se nalaže obustava procedure javnog konkursa za izbog kandidata i imenovanje direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona do okončanja parničnog postupka.

Korman je trenutno raspoređen na mjesto komandira PS Banovići, a funkciju vršioca dužnosti komesara trenutno obnaša načelnik Sektora uniformisane policije Nevres Šiljegović.

Obrazloženje Općinskog suda u Tuzli donosimo u foto prilogu:

  •  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje