Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Opasan i nepromišljen poduhvat: Djevojčice se popele na krov zgrade u Tuzli kako bi se fotografisale

Preuzmite sliku

Čežnja za jačanjem vlastitog brenda ohrabruje mnoge odlaziti na sve opasnija i opasnija mjesta kako bi snimili selfi ili napravili ‘super cool’ fotografije koje drugi nemaju.

Privlačenje što većeg broja “lajkova” i pozitivnih komentara na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram često motiviše mlade ljude na postavljanje unikatnih fotografija i selfija nerijetko sa mjesta i lokaliteta koji drugima nisu lako dostupni.

Posljednjih godina raste broj smrti povezanih sa snimanjem selfija i “neobičnih fotografija”, mladi ljudi koji tragaju za odobravanjem drugih na društvenim mrežama ponekad se prepuštaju izuzetno bezobzirnom i opasnom ponašanju, jedan takav slučaj zabilježen je večeras i u Tuzli.

  • Naime u naselju Stupine (B4) na krov zgrade popele su se tri djevojčice tinejdžerskog uzrasta u namjeri da naprave super fotografije ili su prihvatile neki od izazova na TikToku, ne sluteći na opasnost koja se na takvim mjestima u djeliću sekunde može pretvoriti u tragediju.

    Autor fotografija je reagovao kontaktirajući predstavnika stanara, djevojčice su nepovrijeđene sišle sa krova a fotografije su ostale kao upozoravajući apel svim roditeljima.

    “Sekunda do velike tragedije… Mislim toliko mjesta za igrat i družit baš na krovu zgrade Bože sačuvaj, svaka čast na objavi i brizi za djecu … Naježio sam se užas”

    “Bio sam i ja tinejdžer ali sam se penjao na džanariku ne na krovove zgrada” neki su od komentara sugrađana. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje