Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Omladinska banka Fondacije tuzlanske zajednice poziva mlade: Budite junaci svoje zajednice, predložite ideju i aplicirajte

Preuzmite sliku

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru svog programa Omladinske banke raspisala je poziv za projektne ideje svim zainteresovanim mladima, a koji su članovi omladinskih organizacija ili neformalnih grupa mladih iz Tuzle, Srebrenika, Kalesije, Živinica ili Lukavca.

 • 472x394
 • Fondacija će finansijski podržati projektne ideje mladih u iznosu od 1000 do 2000 KM. Ova podrška se realizira u okviru kampanje pod nazivom ”Budi junak svoje zajednice”.

  Kampanju smo simbolično započeli 12-tog augusta na Međunarodni dan mladih, sa idejom da koristeći sve raspoložive resurse promovišemo sistem vrijednosti u kojem su istinski junaci zajednice oni mladi koji svakodnevno uče, istražuju i razvijaju svoje vještine i kompetencije. Istovremeno, želimo pokazati da u našoj zajednici postoje biznisi i individualci koji pokazuju svoje filantropske osjećaje i pomažu razvoju svoje lokalne zajednice finansirajući i podržavajući mlade. O samoj podršci projektima mladih, kao i do sada, upravo odlučuju mladi, odnosno članovi odbora Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice, kaže Emir Bašić, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.

  Odobreni projekti će se u najvećoj mjeri finansijski podržati od strane Fondacije ali se očekuje i podrška lokalnih biznisa i filantropa.

  Poziv je otvoren do 26. Septembra 2014 godine, a podržat će se inovativni projekti koji direktno unapređuju uslove življenja mladih u opštinama Tuzle, Srebrenika, Kalesije, Živinica i Lukavca uz uslov da i aplikanti pronađu 20 prijatelja koji će podržati njihov projekat sa po 10 KM.

  Inovativnom kampanjom i pristupom nastoji se uz finansijsku podršku mladim, unaprijediti život mladih u zajednici uz uključivanje što većeg broja aktivista, volontera i lokalnih donatora.

  Više detalja o pozivu i ostalim potrebnim dokumentim, te načinu apliciranja saznajete na linku BUDI JUNAK SVOJE ZAJEDNICE

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje