Subota, 28. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

258

OPORAVLJENI

5

UMRLI

4
Preuzmite sliku

Oktobar je mjesec borbe protiv karcinoma dojke: Iskoristite popust na kompletne preglede dojki

Privatna Radiološka ordinacija Prim. dr. med. Amile Halilčević nalazi se na adresi Turalibegova 25-A u Tuzli, a sve dodatne informacije možete pozvati broj telefona 061 733 100. Za više informacija možete posjetiti i web stranicu: radioloska-ordinacija.ba

Svake godine u svijetu dijagnosticira se oko 1,4 miliona novih karcinoma dojke, što znači da 1 od 8 žena tokom života oboli od ove bolesti.
Zadnjih 20-ak godina mortalitet je u padu, zbog sve veće edukacije stanovništa o važnosti pravovremenih ultrazvučnih i mamografskih pregleda, kako bi se eventualno oboljenje otkrilo u što ranijoj fazi, te samim time povećale šanse za povoljniji ishod.

Tokom mjeseca oktobra u Radiološkoj Ordinaciji Prim. Dr. med. Amila Halilčević traje akcija sa popustom od 15% na kompletan pregled dojki (color doppler ehosonografija sa elastografijom i mamografija).

Sa samopregledom treba početi svaka žena vec od 20. godine života, dok se prvi ultrazvučni pregled preporučuje sa 25 godina. Mamografija kao nezaobilazno sredstvo u otkrivanju karcinoma dojke, preporučena je sa 40 godina, a nakon 50. godine savjetuju se rutinski godišnji mamografski pregledi. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje