Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Održano takmičenje iz njemačkog jezika u Glossa-centru Tuzla (FOTO)

U Glossa – centru za njemački jezik Tuzla je 14.05.2016. održano takmičenje iz njemačkog jezika za djecu i omladinu. Na takmičenju su učestvovali djeca polaznici Glossa-centra Tuzla, ali i učenici osnovnih i srednjih škola Tuzle i okoline.

Takmičenje je organizovano za djecu i omladinu uzrasta do 18 godina. Fokus takmičenja je bio na produktivnim vještinama komunikacije, prvenstveno govoru i pismenom izražavanju, u skladu sa Zajedničkim europskim referentim okvirom za strane jezike.

Djeca koja su učestvovala na takmičenju izrazila su zadovoljstvo kako organizacijiom takmičenja, tako i rezultatima koje su postigli. U skladu sa rezultatima, komisija sačinjena od profesora njemačkog jezika iz Glossa-centra Tuzla je podijelila medalje i diplome učenicima koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na takmičenju. Bez potvrde o učešću na takmičenju nisu otišli ni učenici čiji broj bodova nije bio dovoljan za medalju. Njima je uručena posebna zahvalnica za učešće na takmičenju.

 • glossa-takmicenje-2016 (1)
 • Džeraldina Đulić, profesorica njemačkog jezika u Glossa – centru za njemački jezik Tuzla i koordinatorka proteklog takmičenja je izjavila da je ovim takmičenjem postignut izuetan uspjeh, prije svega zbog pružene prilike djeci da pokažu i dokažu svoje znanje iz njemačkog jezika. Kako je ona navela, djeca su pokazala više nego dobre komunikacijske vještine na njemačkom jeziku. “Najbolji na takmičenju su dobili diplome, na bosanskom i njemačkom jeziku. Veoma nam je drago da je veliki broj djece izrazio interesovanje za takmičenje koje smo organizovali”, dodala je Džeraldina Đulić.

 • glossa-takmicenje-2016 (2)
 • Profesor njemačkog jezika u JU Gimnazije Živinice, Mensur Nuhanović, lično je doveo svoje učenike na takmičenje njemačkog jezika u Glossa-centrar Tuzla. “Mnogo smo radili i koristili smo raznovrsnu literaturu. Učenici su jako motivirani i zaista je zadovoljstvo raditi s njima”, saopštio je Nuhanović.

  Nedima Tinjić, profesorica njemačkog jezika u Medicinskoj školi Tuzla, takođe je dopratila svoje učenike u Glossa – centar za njemački jezik Tuzla. Njen trud da motiviše učenike za učenje njemačkog jezika se najbolje odrazio kroz rezultate koje su učenici ostvarili tokom takmičenja.

 • glossa-takmicenje-2016 (3)
 • Glossa – centar za njemački jezik u Tuzli organizuje kurseve njemačkog jezika za djecu i odrasle. Pored toga Glossa-centar Tuzla svim građanima omogućava upoznavanje sa njemačkim jezikom i kulturom kroz mnogobrojne besplatne manifestacije i aktivnosti poput filmskih večeri ili tematskih jezičkih radionica. U Glossa-centru Tuzla je moguće polagati i Goethe-ispit, koji vodi do međunarodno priznatog certifikata o znanju njemačkog jezika.

  (Marketing | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje