Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Održana Skupština RVI Tuzla: Trećina članstva prerano umrla

Preuzmite sliku

Skupština je počela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine te odavanjem počasti svim žrtvama agresije na Bosnu i Hercegovinu u odmbrambeno- oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina.

Prisutni delegati na skupštini, njih ukupno 47 od 62 koliko broji skupština, okupljeni iz svih mjesnih zajednica sa područja grada Tuzla, imalo je priliku iskazati svoj stav i mišljenje po pitanju izvještaja o radu organizacije za prošlu godinu, finansijskog izvještaja te programu rada za tekuću kalendarsku godinu.

Izvještaj je u ime Predsjedništva organizacije podnio Nihad Bukvić koji se posebno osvrnuo na rezultate rada u prošloj godini koji su direktno ili indirektno pomogli ratnim vojnim invalidima u socijalno statusnim pitanjima kao i poboljšanju zdravstvene zaštite te stambenom zbrinjavanju.

-Uradili smo puno toga, jesmo li mogli više procijenite vi koji ste nas birali. Starimo svake godine i sve nas je više bolesnih ali i onih koji ni danas nisu riješili svoje stambeno pitanje. Pomagali smo svoju populaciju na sve moguće načine i to ćemo raditi i dalje. Rješavamo teške slučajeve prioritetno, naše saborce kojima treba adekvatniji krov nad glavom, ima nas još uvijek puno koji zavisimo od tuđe pomoći i smatram da smo našu misiju postojanja zbog našeg članstva opravdali,- kazao je kratko u izjavi za medije Bukvić.

Uz nekoliko primjedbi proceduralne i tehničke prirode svi izvještaji su usvojeni uz nekoliko inicijativa poput one da se iznađe jedan dan u godini koji će se u Tuzli proglasiti danom ratnih vojnih invalida kada bi se, kako je zamišljeno okupljali na jednom mjestu, družili, takmičili u nekim sportskim disciplinama i bez svakodnevnog stresa u opuštenoj atmosferi pravili neke nove uspješne priče.

Podsjećanja radi, ova organizacija je prije deset godina brojala oko 1600 članova, dok recimo danas broji 1095 što znači da je trećina ove populacije umrla, dok se manji broj odselio.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,