Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Održana sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle: Planirano ulaganje od 10 miliona KM u infrastrukturne projekte

Preuzmite sliku

Danas je održana sjednica Kolegija  gradonačelnika Tuzle na kojoj je, pored  ostalog, razmatrana  Informacija  o projektima  putne infrastrukture na području Tuzle kao i  prijedlozi, primjedbe i sugestije na Nacrt Zakona o privremenom korištenju javnih površina  na području TK.

Kako je ovom prilikom rečeno oko 10 miliona KM se ulaže u infrastrukturne projekte, na preko 60 putnih  pravaca u Gradu Tuzli. Neki radovi na gradnji – održavanju puteva, mostova, trotoara, javnih površina su završeni, neki su u toku, dok neki radovi  tek predstoje. 

Kada je riječ o Nacrtu Zakona o privremenom korištenju javnih površina  na području TK istaknuto je, između ostalog, da se grubo narušavaju osnovni principi vezani za funkcionisanje lokalne samouprave iz Evropske povelje o lokalnoj samoupravi. Predloženo je da se posthumno za počasnog građanina Grada Tuzle proglasi  Aleksandar Langer mirotvorac, humanista, veliki prijatelj BiH i Tuzle.

U cilju pripreme za predstojeću sjednicu  Gradskog vijeća na Kolegiju je razmatrano još nekoliko Informacija, prijedloga i prijedloga Odluka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje