Subota, 26. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Održana redovna Skupština Udruženja “Amica Educa”: Uručene zahvalnice medijima koji su podržavali rad (FOTO)

Danas je u prostorijama Udruženja “Amica Educa” održana redovna godišnja Skupština na kojoj su jednoglasno usvojeni izvještaji o radu kao i finansijskom poslovanju Udruženja za proteklu godinu kao i godišnji plan rada i budžeta Udruženja za tekuću 2017. godinu.

S ciljem pružanja edukativnih i psihosocijalnih usluga građanima Udruženje”Amica Educa” u protekloj godini uspješno je realizovalo niz aktivnosti i projekata.

“U pitanju su psihoedukativni programi koji su namijenjeni svim građanima i građankama koji žele da poboljšaju svoje lične, socijalne i profesionalne kompetencije u oblasti psihologije, pedagogije i psihosocijalnog rada” – kazala je u izjavi za medije Selma Aličić, direktorica Udruženja „Amica Educa“ Tuzla.

Jedan od programa Udruženja “Amica Educa” je i psihološko savjetovalište namijenjeno svim građanima koji se suočavaju sa nekim kriznim situacijama ili sa nekim psihološkim poteškoćama ili poteškoćama sa funkcionisanju u društvu.

Na početku redovne Skupštine Udruženje “Amica EDUCA” je dodijelila zahvalnice medijima koji su u proteklom periodu pratili i podržavali njihov rad uz prepoznatu važnost provedbe projekata koje Udruženje iplementira s cilj podizanja svijesti javnosti.

Zahvalnicu je dobio i naš medij Tuzlanski.ba koji će i narednom periodu pratiti aktivnosti ovog društveno korisnog Udruženja.

Amica Educa je osnovana 1996. godine od strane grupe stručnjakinja u oblasti psihosocijalnog rada kao strana nevladina organizacija “Amica Schweiz”, a 1999.godine je registrovana kao lokalna organizacija sa sjedištem u Tuzli, Bosna i Hercegovina.

Osnovana sa ciljem da pomogne ženama i djeci traumatiziranim u ratu, Amica Educa se, tokom godina rada, razvila u centar za osnaživanje, obezbijeđujući edukativne i psihosocijalne usluge građanima/kama Tuzle i BiH.

Implementirajući aktivnosti na različitim nivoima, Amica Educa ostvaruje pozitivni uticaj na mentalno i socijalno zdravlje građana/ki u zajednici fokusirajući se na promociju i unapređenje mentalnog i socijalnog zdravlja, te prevenciju i tretman mentalnih problema. Neformalnim obrazovanjem doprinosi prevladavanju nedostataka formalnog obrazovanja, socijalnoj uključenosti marginalizirnih grupa, rodnoj i društvenoj ravnopravnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,