Petak, 30. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Odred izviđača “Krin” na zanimljiv način obilježio Svjetski dan ljubaznosti (FOTO)

Članovi Odreda su ovim projektom željeli skrenuti pažnju na važnost ljubaznosti i lijepog ponašanja prema drugima, čega je danas nažalost sve manje. Male stvari mogu uljepšati nekome dan i izmamiti osmijeh na lice, a reakcije građana na ovaj projekat su pravi dokaz za to.

Odred izviđača “Krin” iz Tuzle je povodom Svjetskog dana ljubaznosti, koji se obilježava 13. novembra, realizovao zanimljiv projekat odobren od strane Omladinske banke Tuzla u okviru kampanje “Budi junak svoje zajednice”. Projekat sastojao iz nekoliko faza.

Prva faza projekta se odnosila na intervjuisanje različitih ciljnih skupina na temu šta za njih zapravo predstavlja ljubaznost. Tako su školarci, mališani iz obdaništa i korisnici “Doma penzionera” podijelili svoja mišljenja i iskustva na temu ljubaznosti. Njihovi odgovori su poslužili kao inspiracija članovima Odreda za narednu fazu projekta, koja je podrazumijevala šetnju kroz grad čineći ljubazne geste prema građanima Tuzle. Ukupno 50 učesnika ove aktivnosti je usrećilo stotine građana Tuzle čineći dobra djela a zauzvat su dobili potpis na svoje majice.

Završna faza ovog projekta je imala za cilj da dokaže da se dobro dobrim vraća te su osobe sa najviše potpisa nagrađene dvodnevnim boravkom u Lovačkom domu Majevica. U toku boravka u opuštajućem okruženju prošli su kroz lijepo druženje i aktivnosti osmišljene sa ciljem podizanja svijesti o pravim vrijednostima i prioritetima u životu koji su čini se davno izgubili smisao u našem društvu. Učesnici su svoj izlet, kao i završetak projekta oblježili kreiranjem vlastitog cvijeta vrijednosti na snježnoj podlozi.

Najzanimljivije trenutke kao i tok realizacije projekta možete pogledati u galeriji fotografija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,